Agron skulle hämta upp taxikunder. Då blev han omringad av rånarna. Foto: PrivatAgron skulle hämta upp taxikunder. Då blev han omringad av rånarna. Foto: Privat
Agron skulle hämta upp taxikunder. Då blev han omringad av rånarna. Foto: Privat
På parkeringen utanför Ica tog rånarna Agrons taxibil. Foto: PolisenPå parkeringen utanför Ica tog rånarna Agrons taxibil. Foto: Polisen
På parkeringen utanför Ica tog rånarna Agrons taxibil. Foto: Polisen
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSENFoto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
 Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Agrons upprättelse efter rånet i taxin

Publicerad

Taxichauffören Agron Sapunxhiu, 61, skulle hämta upp några kunder när han hamnade i rånarnas fälla.
Men Agron lyckades hålla sig lugn och larma polisen. Nu har rånarna fått sin dom.

– Det känns bra när man ser att rättvisa har kommit fram, säger Agron Sapunxhiu. 

Det var i januari i år som taxichauffören Agron Sapunxhiu, 61, skulle hämta upp kunder utanför Ica i Ljungskile utanför Uddevalla. När han kom fram blev taxin omringad av flera personer.

I stämningsansökan skriver åklagaren att de drog ut Agron ur bilen, sa åt honom att det var de som skulle köra den, försökte komma åt pengar och hotade honom.

– De sa att de ville ha mina pengar och allt annat som var värt någonting och att vi skulle åka till Göteborg. Sedan skulle jag bli fri. Om jag gjorde som de sa skulle de inte skada mig, har Agron Sapunxhiu tidigare berättat.

Rånarna tvingade till sig bilen men hann bara en kort sträcka. Agron hade lyckats trycka på larmet och polisen kom strax i kapp.

Nu har tre ungdomar dömts för rånet. Två av personerna, som är under 18 år gamla, döms till ungdomsvård. Den tredje personen är i 20-årsåldern och döms till ett års fängelse. De ska också betala skadestånd på 7 500 kronor till Agron.

”Försökte att inte tänka på det”

Trots att det var en traumatisk händelse så tycker Agron inte att det påverkar honom så mycket längre.

– Jag vill inte tänka på det. Jag vill inte att det ska påverka mitt arbete och livet allmänt. Jag försöker att inte tänka på det och hoppas att det inte kommer att hända igen.

Agron blev inte fysiskt skadad vid rånet.

– Hade det slutat med att jag blev fysiskt skadad kanske det hade påverkat mig mer, säger han.

Blivit mer försiktig

Men han berättar att han har blivit lite mer försiktig när det kommer in skumma bokningar. Till exempel om det kommer bokningar från en tom parkering, från en adress där det inte bor någon eller till en affär som inte är öppen.

– Rånarna ringde ju mig och ville ha en taxi till en Ica-parkering, de ville försäkra sig om att det var en plats där det inte var mycket folk vid den tiden, säger han.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.

 

Det händer att Agron väljer bort bokningar. Men det betyder inte att det skulle ha hänt något vid alla de bokningarna om jag hade tagit dem, påpekar Agron.

– Ibland ringer man upp kunden och pratar lite så att man kan bedöma själv också. Min erfarenhet är att man kan se om det är seriösa kunder, även om man inte kan vara 100 procent säker.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER