Getterna Albert och Agnes älskar julen. Foto: PrivatGetterna Albert och Agnes älskar julen. Foto: Privat
Getterna Albert och Agnes älskar julen. Foto: Privat
Agnes och Albert vill tar tacksamt emot fler julgranar att äta. Foto: PrivatAgnes och Albert vill tar tacksamt emot fler julgranar att äta. Foto: Privat
Agnes och Albert vill tar tacksamt emot fler julgranar att äta. Foto: Privat
Julia Bonde med geten Albert. Foto: PrivatJulia Bonde med geten Albert. Foto: Privat
Julia Bonde med geten Albert. Foto: Privat

Agnes och Albert äter upp din gamla julgran

Publicerad

Julia Bonde i Varberg lade ut en annons på Facebook som blev minst sagt uppmärksammad. 

I annonsen efterlyste hon gamla julgranar till sina två getter, Albert och Agnes.

– De gillar främst barken men brukar till slut ha skalat hela granen när de äter, säger Julia.

Under torsdagen kunde P4 Halland berätta om de två getterna Albert och Agnes och deras minst sagt speciella kost. Enligt deras ägare Julia är inte variationen så stor när det gäller mat till getterna på vintern. Men barr och bark är något som de mer än gärna tuggar i sig.

– Det är flera som hört av sig efter radiosändningen och som ändå har en gran över fortfarande att skänka, säger Julia Bonde.

Fick en egen julgran

Redan förra året fick getterna mersmak på julgranar.

– Det fick en egen julgran förra året som vi satte på taket på deras lekstuga med belysning som de självklart också fick att äta efter julen.

– Den här julen har vi fått två granar utöver vår och den som vi passade på att hugga till dem vid jul. 

Varför tror du de har fastnat så för smaken av gran?

– Just nu är det gröna utbudet inte så stort så det är väl egentligen att det finns granar tillgängligt som gör att det är det dom kan få nu. De gillar främst barken men brukar till slut ha skalat hela granen när de äter.

Utöver julgran så finns det andra delikatesser som Albert och Agnes gillar att mumsa i sig, till exempel grönkål. Enligt radioinslaget.

Förutom Julias egna gran har getterna fått mumsa på ytterligare några granar. 

Men eftersom tjugondag Knut nu är passerad så kan nog getterna inte räkna med särskilt många fler granar.

 

LÄS OCKSÅ: 37 underbara djurbebisar som är små och söta

Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER