Lisebergs nya värstingattraktion heter Aerospin och bjuder på en flygtur 70 meter ovanför havet. Foto: Pressbild/LisebergLisebergs nya värstingattraktion heter Aerospin och bjuder på en flygtur 70 meter ovanför havet. Foto: Pressbild/Liseberg
Lisebergs nya värstingattraktion heter Aerospin och bjuder på en flygtur 70 meter ovanför havet. Foto: Pressbild/Liseberg
Foto: Pressbild/LisebergFoto: Pressbild/Liseberg
 Foto: Pressbild/Liseberg
Foto: Pressbild/LisebergFoto: Pressbild/Liseberg
 Foto: Pressbild/Liseberg
Arbetet med den nya åkattraktionen pågår för fullt. Foto: Henrik JanssonArbetet med den nya åkattraktionen pågår för fullt. Foto: Henrik Jansson
Arbetet med den nya åkattraktionen pågår för fullt. Foto: Henrik Jansson
Foto: Henrik JanssonFoto: Henrik Jansson
 Foto: Henrik Jansson

Aerospin är Lisebergs nya värstingattraktion

Publicerad

Populära klassiker har plockats bort och ersatts av barnkaruseller.

Men nu presenterar Liseberg en ny värstingattraktion:

Aerospin – som bjuder på en flygtur 70 meter ovanför havet.

Liseberg gör stora förändringar på nöjesfältet till årets säsong.

I höstas kunde GT avslöja att riktiga veteraner inte längre kommer finnas kvar. Uppskjutet och Höjdskräcken ratas, precis som det anrika pariserhjulet.

De ersätts – av ett helt nytt område. När parken öppnar efter vinteruppehållet är det en ny trädgårdssatsning som ska locka besökarna.

"Lisebergs trädgårdar" är drygt 6 000 kvadratmeter stort och placeras mellan Atmosfear och Flumeride, på Liseberget. Där ska det bland annat finnas en "dubbeldäckskarusell" för barn.

– Det nya området är vårt sätt att ge något tillbaka till göteborgarna. Liseberg är först och främst deras mötesplats, har vd:n Andreas Andersen tidigare sagt.

"Är så fantastiskt"

Men det är inte bara trädgårdar och karuseller som ska kompensera för de klassiska attraktionerna som försvunnit.

För på fredagsförmiddagen presenterades en ny hisnande, attraktion som ingår i den nya satsningen.

Flygplansattraktionen Aerospin.

– Det är den som sitter i flygplanet som bestämmer hur åkturen ska bli. Det är det som är så fantastiskt med AeroSpin, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet beskriver man den nya attraktionen:

"Aerospin är ett 35 meter högt roterande torn med tolv armar och på varje arm sitter två flygplan. Flygplanen är utrustade med två spakar, en för varje vinge, så att den som flyger själv har möjlighet att styra planet och få det att rotera i sidled runt sin egen axel."

Är världens största

Andreas Andersen är förväntansfull.

– Det kan vara allt ifrån en skön färd med fantastisk utsikt över Göteborg till en vanvettig tur i en torktumlare, säger han.

Flygplanen kommer att sväva ovanför Liseberget, 70 meter över havet. Attraktionen är världens största i sitt slag.

 

Följ GT på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER