Polisen grep Mark Saliba några timmar efter att tre personer hittades mördade på Bävedalsvägen i Uddevalla i början av mars. Foto: Robin AronPolisen grep Mark Saliba några timmar efter att tre personer hittades mördade på Bävedalsvägen i Uddevalla i början av mars. Foto: Robin Aron
Polisen grep Mark Saliba några timmar efter att tre personer hittades mördade på Bävedalsvägen i Uddevalla i början av mars. Foto: Robin Aron
Mark Saliba dömdes till livstids fängelse för trippelmordet i Uddevalla. Foto: Robin AronMark Saliba dömdes till livstids fängelse för trippelmordet i Uddevalla. Foto: Robin Aron
Mark Saliba dömdes till livstids fängelse för trippelmordet i Uddevalla. Foto: Robin Aron

Advokaten kallar nya vittnen i trippelmord

Publicerad

Livstidsdömde Mark Saliba, 23, nekar till att ha begått det brutala trippelmordet i Uddevalla.

För att styrka hans inställning kallade advokaten in fyra nya vittnen i hovrätten.

– Syftet var att styrka att det funnits fler personer och fler fordon i omlopp. Det vill säga att det finns alternativa gärningsmän, säger advokaten Erica Sommerfors.

Mark Saliba, 23, har dömts till livstids fängelse för trippelmordet i Uddevalla. Han har överklagat domen - och på näst sista förhandlingsdagen i hovrätten presenterade advokaten Erica Sommerfors fyra nya vittnen.

De har hörts under förundersökningen, men vittnade inte i tingsrätten. Enligt Bohusläningen bodde tre av vittnena nära brottsplatsen. De hörde skotten, men ska ha trott att det var fyrverkerier.

Åklagaren Per-Erik Rinsell menar att Mark Saliba försvann från platsen på en moped. P4 Väst rapporterar att två av vittnena berättade att de hört en bil passera efter skotten.

– Bevistemat var att personerna skulle höras om vad de iakttagit för att styrka att det har funnits fler personer och fler fordon i omlopp i anslutning till händelsen. Det vill säga att det finns alternativa gärningsmän, säger advokaten Erica Sommerfors.

"Vet man vad som hänt?!

Hon vill inte gå in på hur viktiga de nya vittnesmålen är för hennes klient. Men säger:

– Vi konstaterar att det finns vittnen som har sett en cykel, inte en moped. Det finns vittnen som har hört en bil, inte en motorcykel. Då är frågan om det är något vittnesmål som är mer säkert än något annat. Vet man vad som har hänt? säger Erica Sommerfors.

Är Mark Salibas inställning fortfarande densamma?

– Hans inställning är fortfarande att han inte är skyldig till det här mordet.

Finns på hemlig ort

Enligt Bohusläningen anser inte åklagaren Per-Erik Rinsell att de fyra vittnena tillför någonting i målet.

– Det finns skäl till att vi inte åberopade dem i tingsrätten, säger han till tidningen.

Mark Salibas yngre bror friades i tingsrätten. Den domen överklagades av Per-Erik Rinsell och lillebrodern finns under förhandlingen i hovrätten med på länk från hemlig ort.

Sista rättegångsdagen är på måndag.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER