Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Advokat: Flashback
förstörde mordbevis

Andreás Johansson, 37, står åtalad i hovrätten för mordet på småbarnsmamman i Trollhättan.
Foto: Polisen/Privat

Flashbackanvändare förstörde platsen där mördarens kläder kan ha bränts upp – därför kan dessa inte användas som teknisk bevisning.

Vid den andra rättegångsdagen i fallet med den mördade Trollhättemamman riktar den dömde mördarens advokat, Tommy Nilsson, kritik mot bevisläget.

- Uppmärksamheten på sociala medier fick Flashbackanvändarna att fullständigt fara i taket, säger han enligt ttela.se.

Under måndagen inleddes hovrättsförhandlingarna mot 37-åriga Andréas Johansson som dömts för mordet på den 23-åriga småbarnsmamman i Trollhättan.

Måndagen ägnades åt åklagarsidans sakframställning och under tisdagen hade turen kommit till målsägarbiträden och försvaret.

Bland annat riktar 37-åringens advokat, Tommy Nilsson, skarp kritik mot den tekniska bevisning som lagts fram av åklagarsidan, uppger ttela.se.

Inga spår

Bland annat handlar det om den dörrmatta som åklagaren menar ska ha använts för att hålla upp dörren till den mördade småbarnsmammans bostad. Det finns inga spår som tyder på detta eller pekar på att klienten Andréas Johansson, menar Tommy Nilsson.

– I övrigt finns inget mer än normala spår efter min klient i lägenheten, fyndplatsen där kroppen hittades eller där den utbrunna bilen hittades, säger han i rätten uppger ttela.se.

Det var den 30 juni 2013 som blodspår hittades i trappuppgången hos den 23-åriga småbarnsmamman. Hon själv var borta och i lägenheten fanns hennes 1,5 år gamla son. Kroppen efter kvinnan hittade först en dryg månad senare i en skogsdunge i Grästorpstrakten.

Bland den tekniska bevisning som åklagaren lagt fram finns också en utbrunnen bil samt en brandplats där kläder från gärningsmannen ska ha hittats.

Vill ha friande dom

Advokat Tommy Nilsson dömer ut även denna bevisning – och menar att den är kontaminerad av Flashbackanvändare.

- Uppmärksamheten på sociala medier fick Flashbackanvändarna att fullständigt fara i taket. Koordinaterna till platsen lades ut den 28 juli, polisen var där först den 1:e. Folk har varit där och petat i sakerna, fotograferat och allmänt rört om, säger han i rätten enligt ttela.se.

Försvaret vill se att Andréas och hans dömda medhjälpare frias i och med hovrättsförhandlingarna. Åklagarsidan yrkar i stället på strängare straff.