Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Adrians uppmaning – till kollegerna på Volvo

Adrian Avdullahu, huvudskyddsombud i Volvo verkstadsklubb berättar att han får samtal nästan dagligen om trafiksituationen. Foto: Volvo cars
Anställda och polisen vittnar om ett farligt och vårdslöst beteende kopplat till de långa köer som bildas i samband med skiftbytena. Foto: HENRIK JANSSON
Volvos pressavdelning har tidigare hälsat i ett mejl att företaget inte kan kommentera enskilda individers agerande i trafiken. Foto: NORA LOREK

Trafiksituationen vid Volvos personalparkering i Torslanda frustrerar anställda och polisen beskriver den som fruktansvärd.

Adrian Avdullahu, huvudskyddsombud i Volvo verkstadsklubb, kommer nu med en uppmaning till kollegerna.

– Jag får samtal nästan dagligen om situationen, säger han.

Trafiksituationen vid Volvos personalparkering är kaosartad. Anställda och polisen vittnar om ett farligt och vårdslöst beteende kopplat till de långa köer som bildas i samband med skiftbytena.

– Människor springer ut från fabriken för att komma först. De ska snabbt ut från parkeringen och till första rödljuset. En del tvekar inte att köra emot trafiken i en fruktansvärd hastighet och sedan snika in framför den som står först i kön, har områdespolisen Christer Melvinsson sagt.

Christer Melvinsson, områdespolis i Torslanda. Foto: HENRIK JANSSON

 

Adrian Avdullahu är huvudskyddsombud i Volvo verkstadsklubb. Han berättar att situationen oroar honom och hans kolleger:

– Jag får samtal nästan dagligen om situationen, det är väldigt mycket samtal.

Adrian säger att han lämnat flera förslag till cheferna och att det införts en rad åtgärder. Men trots det kvarstår problemen på parkeringen.

"Slut på idéer"

– Det känns som jag har slut på idéer, men företaget har anammat de förslag jag kommit med. Jag vet inte hur man ska råda bot på situationen, säger Adrian Avdullahi och fortsätter:

– Vi har gjort flera åtgärder ur ett säkerhetsperspektiv. Vi har försökt skydda folk som väntar på bussen och sett till att folk följer trafikreglerna och inte går omkring på parkeringsplatserna genom att sätta upp avgränsningar och stycka upp. Vi har byggt ut ett antal parkeringar för att vi ska få plats och hela den biten, men det är inte tillräckligt. 

 

LÄS MER: Polisens larm: Kaos på Volvos parkering   

 

Adrian hoppas att andra aktörer nu också agerar.

– Det finns flaskhalsar runtom som gör att våra medarbetare hamnar i långa köer. Det är inte bra, men den trafiksituation som finns runt Torslanda, där det byggs om, det är det som skapar det här. Att jobba hela natten och sedan tvingas stå i kö i 45 minuter skapar frustration, säger han.

Adrian hoppas att andra aktörer nu också agerar. Foto: HENRIK JANSSON

Stress i samband med skiftbyte

Adrian vittnar om att stressen över att hamna i kö efter avslutat arbete skapar irritation hos medarbetarna, men uppmanar folk att tänka sig för. 

– Det är bättre att komma en halvtimme sent hem än att inte komma hem alls för att man krockar eller kör på någon. Jag har full respekt för att man känner en frustration, men det är väldigt viktigt att vi tar hänsyn till varandra och tar hänsyn i trafiken.

Volvos pressavdelning har tidigare hälsat i ett mejl att företaget inte kan kommentera enskilda individers agerande i trafiken, men att trafiksituationen kommer bli bättre.

"Vi är medvetna om att trafiksituationen i närheten av Volvo Cars fabrik i Torslanda påverkats av ombyggnationer och varit ansträngd i samband med skiftbyten. Vi ser däremot att situationen kommer bli bättre än tidigare när arbetet är färdigt", skrev pressavdelningen.