Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

900 bostäder på gång utanför Mölnlycke

Arkitektkontoret Snøhettas visionsbild för Wendelstrand.Foto: Snøhetta

Fastighetsbolaget Next Step Group har fått klartecken till att börja bygga ett helt nytt bostadsområde vid Landvettersjön utanför Mölnlycke, rapporterar Göteborgs-Posten.

Om allt går som planerat kommer området, som fått namnet Wendelstrand, bestå av omkring 900 bostäder, de flesta byggda i trä.

– Det känns som att man sätter tillbaka naturen lite grann och försöker läka ett sår, säger Joakim Garfvé, fastighetschef på Next Step Group, till tidningen.

Vid sidan av Next Step Group står även BRA Bygg bakom projektet. Företagens förhoppning är att Wendelstrand ska bli ett stort område byggt i trä som ska fylla platsen där Bråta stenbrott tidigare låg.

– Den här bergtäkten har skapat ett sår i form av ett kalt berg och genom att skapa ett bostadsområde, som fyller upp det här såret med bostäder, återskapar man det här landskapet som man en gång sprängde ut fast i form av byggnader, säger Joakim Garfvé till tidningen.

Totalt väntas tre till fyra miljarder kronor investeras i projektet som ska mynna ut i omkring 900 bostäder fördelat på hyresrätter, bostadsrätter och äganderätter.

– Att vi kan välja uppdelning mellan hyresrätter och bostadsrätter har varit en väldig fördel för oss. Hade vi suttit fast med att bara bygga bostadsrätter är det inte säkert att vi hade kunnat komma i gång i dessa tider. Hyresrätter är fortfarande attraktivt i det läget som vi befinner oss i nu och det går också att få en finansiering för det på ett bra sätt, säger Joakim Garfvé, fastighetschef på Next Step Group, till Göteborgs-Posten.

Bygget av Wendelstrands första etapp väntas dra igång till hösten.