90-årig man misstänks för nattligt mordförsök

Publicerad

En 90-årig man är begärd häktad för mordförsök.

Brottet ska ha inträffat på en adress i Varbergs kommun under natten till fredag.

Mannen förvaras på sjukhuset – och enligt åklagaren finns det risk att han avviker.

Mellan klockan tre och sju under natten mot fredagen förra veckan misstänks en 90-årig man ha försökt mörda.

Brottsplatsen är belägen i Varbergs kommun och 90-åringen greps under morgonen. Senare samma dag blev han anhållen och nu har han begärts häktad.

– Uppgifterna jag har att lämna är att det är en person anhållen som på sannolika skäl är misstänkt för försök till mord. Som det ser ut nu är det häktningsförhandling under dagen, säger åklagaren Ann-Christin Claesson.

Risk att han avviker

I övrigt är hon förtegen kring detaljer i nuläget.

– Det är mycket möjligt att jag kan lämna mer uppgifter senare, säger Ann-Christin Claesson.

Offret befinner sig för närvarande på sjukhus, enligt häktningsframställan. I den står det också att det finns en risk för att den misstänkte avviker eller på något annat sätt undandrar sig lagföring eller straff.

Det finns, enligt åklagaren John Nilsson som lämnade in framställan till tingsrätten, också risk för att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER