Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

80-plussarna erbjuds nu dubbelspruta i Värmland

Region Stockholm har omplacerat vårdpersonal som inte är vaccinerad mot covid-19
Foto: Colourbox
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Nu är det möjligt för de som är 80 år eller äldre i Värmland att boka tid för en tredje vaccindos mot covid-19.

Vid samma tillfälle erbjuds man vaccin mot säsongsinfluensan.

– Man får en spruta i varje arm, säger Anna Wimmerstedt, biträdande smittskyddsläkare.

Från och med i dag, den 20 oktober, är det möjligt för 80-plussarna i Värmland att boka in sig för en tredje dos mot coronaviruset.

Ett brev har skickats till alla som är folkbokförda i länet och som är födda 1941 eller tidigare, som innehåller information om vaccineringen och dubbla hälsodeklarationer.

För samtidigt som man tar coronavaccinet en tredje gång har man också möjlighet att vaccinera sig mot säsongsinfluensan.

– Det är viktigt för våra äldre att vaccinera sig mot den årliga säsongsinfluensan, inte minst i år eftersom det inte var någon influensa alls förra året, det naturliga skyddet är därför sämre än vanligt, säger biträdande smittskyddsläkare Anna Wimmerstedt i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Det är också viktigt att förstärka skyddet mot covid-19 och med den här möjligheten kan man fylla på skyddet mot båda sjukdomarna samtidigt. Man får då en spruta i varje arm.

SE MER:

Richard Bergström: Kan finns fördelar