Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

80-årig kvinna bestulen av falsk hantverkare

En kvinna i 80-årsåldern blev bestulen i sitt hem på onsdagen.

En man hade ringt på och sagt att han skulle kolla avloppet i lägenheten – sedan upptäckte kvinnan att plånboken med tusentals kronor saknades.

– Vi kan inte varna nog mycket för den här typen av stölder. De hittar alltid nya sätt att ta sig in hos äldre, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region väst.

Vid 17.30-tiden på onsdagen fick polisen larm om att en äldre kvinna i centrala Falkenberg hade haft besök av en man som sa att han skulle fixa hennes avlopp.

– Han ringde på och sa att det var en dålig lukt i fastigheten, att grannarna klagat, och att han behövde komma in i kvinnans lägenhet, berättar Stefan Gustafsson.

Kvinnan, som är i 80-årsåldern, släppte in mannen och efter att han gått därifrån upptäckte hon att plånboken saknades. Där hade hon enligt polisen ”ett antal” tusen kronor.

”Väldigt ledsen och upprörd”

Polis kallades till lägenheten för att ta upp anmälan. Ingen person hade på onsdagskvällen gripits för stölden.

– Kvinnan är naturligtvis väldigt ledsen och upprörd. Jag har förståelse för att det inte är lätt att värja sig från personer som kan dupera sina offer. De hittar alltid nya sätt att ta sig in. Det är bara att konstatera att den här typen av stölder fortgår. Vi kan inte varna nog mycket för att släppa in okända personer i sitt hem, säger Stefan Gustafsson.