74-årig kvinna anmäler "kiropraktor" för puss

Kvinnan skriver i sin anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, att hon blev pussad på halsen under behandlingen. OBS! Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: David De Lossy

En 74-årig kvinna fick en puss på halsen mitt under behandlingen.

Dessutom skadades hon av den djupgående massagen.

Nu har hon anmält mannen som utgav sig för att vara kiropraktor.

Det var i januari som den då 73-åriga kvinnan gick till en klinik, som utger sig för att erbjuda kiropraktorhjälp, i Göteborg. Hon ville få behandling för falsk ischias. Hon fick vid båda tillfällena en djupgående massage som hon beskriver som smärtsamma och omilda i sin anmälan till IVO, inspektionen för vård och omsorg.

Vid det senare tillfället behandlades hon av klinikens ägare. När hon skulle ta av sig kläderna stod han och betraktade henne. Hon skriver i anmälan att tilltalstonen var var respektlös under behandlingen. Till exempel ska han ha sagt "lyft på tuttarna" och kommenterat ett blåmärke från ett blodprov med "det är väl gubben som varit hårdhänt". Mitt under behandlingen böjde han sig ner och pussade henne på halsen.

Skadades under behandlingen

Under den behandlingen fick hon också skador på ena låret. Massagen förorsakade en hamstringsskada på muskel och sena i lårets bakre muskelgrupp. Efter två månader är hon fortfarande inte helt återställd.

Mannen som behandlade henne ska ha utgett sig för att vara kiropraktor, men han finns inte med i Socialstyrelsens register för legitimerade naprapater eller i Legitimerade kiropraktorers riksorganisation.