Rebecca Netzler och Klara Wester som under måndagen tog emot ett stipendium på 50 000 kronor. Foto: Henrik JanssonRebecca Netzler och Klara Wester som under måndagen tog emot ett stipendium på 50 000 kronor. Foto: Henrik Jansson
Rebecca Netzler och Klara Wester som under måndagen tog emot ett stipendium på 50 000 kronor. Foto: Henrik Jansson
Thomas Rahm, klubbdirektör GKSS. Foto: Henrik JanssonThomas Rahm, klubbdirektör GKSS. Foto: Henrik Jansson
Thomas Rahm, klubbdirektör GKSS. Foto: Henrik Jansson
Båtmässan 2016 på Svenska Mässan. Foto: Henrik JanssonBåtmässan 2016 på Svenska Mässan. Foto: Henrik Jansson
Båtmässan 2016 på Svenska Mässan. Foto: Henrik Jansson
Peter Land, medlem i Göteborgs modellbåtsklubb LaSkala var också på plats. Här tillsammans med en båt som tog honom 4 år att bygga som har en riktig ångmaskin i sig. Foto: Henrik JanssonPeter Land, medlem i Göteborgs modellbåtsklubb LaSkala var också på plats. Här tillsammans med en båt som tog honom 4 år att bygga som har en riktig ångmaskin i sig. Foto: Henrik Jansson
Peter Land, medlem i Göteborgs modellbåtsklubb LaSkala var också på plats. Här tillsammans med en båt som tog honom 4 år att bygga som har en riktig ångmaskin i sig. Foto: Henrik Jansson

50 000 kronor ger dem en skjuts mot OS

Publicerad

Under Båtmässan fick Göteborgstjejerna Klara Wester och Rebecca Netzler ta emot ett stipendium på 50 000 kronor av Göteborgs Kungliga Segelsällskap (GKSS). Det är något som kommer ge dem möjligheten att utveckla seglingen ytterligare och kunna ta dem till OS.

– Vi trodde inte att det skulle finnas på kartan över huvudtaget, säger Klara Wester, 21.

Under måndagen tilldelades Klara Wester, 21 och Rebecca Netzler, 21, GKSS stipendium på 50 000 kronor på Båtmässan i Göteborg. De har känt varandra i drygt ett år och seglar tillsammans sedan dess.

– Vi har en tradition att ha många duktiga OS-seglare. Ungdomsstipendiet är på 50 000 kronor, som vi ger till en besättning som är ambitiösa, tränar och tävlar mycket och som lägger ner all sin lediga tid på att försöka bli som bra som det går, säger Thomas Rahm, klubbdirektör för GKSS.

EM i Barcelona väntar

Vad som väntar tjejerna framöver är att redan i slutet på februari åka till Mallorca under en månad och segla en världscup. Därefter väntar EM i Barcelona. Det är med chock och stor tacksamhet som de tar emot stipendiet under måndagen, berättar de.

– Vi trodde inte att det skulle finnas på kartan över huvudtaget att få det här! Vi är jättetacksamma, säger de.

När de inte seglar så jobbar de för att få ihop pengar till att kunna segla, och en förhoppning är att kunna hålla på med seglingen så mycket som möjligt framöver. Deras mål är att vinna OS 2020, och tids nog OS guld.

"Vi kan segla ännu mer "

– Vi gör inte det här för pengarna och det är inte några stora summor man får för att vara en elitsatsande seglare. Man får så att man klarar sig och inte mer än så. Drömmen är att vi bara ska kunna hålla på med segling, det är det vi vill. Att få ett sådant här stipendium gör att vi kan segla ännu mer och inte behöver jobba, säger Klara.

Pengarna kommer gå till material och boende för att kunna segla. Det är hårt slit som döljer sig bakom deras leenden, och nu är de taggade på att ta sig till OS och utveckla sin seglarkonst ytterligare.

– Vi ska vinna, that's it! säger Rebecca Netzler.

Josefine Olausson
Josefine Olausson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER