Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

45 IS-resenärer försörjdes av svenska bidrag

,

IS-terrorister krigade med föräldrapenning från Sverige. 

Granskning visar att miljonbelopp i bidrag, försäkringar och studiemedel gått till 45 individer som lämnat Sverige för krigets Syrien. 

Och när reskassan ebbat ur har IS-terrorister lyckats ansöka om mer bidrag från plats i krigets Syrien – och fått det beviljat av svenska myndigheter. 

– Det är direkt upprörande att det har skett, säger Thomas Falk, nationell samordnare mot organiserad brottslighet på Försäkringskassan.


LISTAN – DE FICK DEL AV MILJONERNA. 

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.