Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

40-årig kvinna utsatt för misstänkt våldtäktsförsök

Hon var ute och gick med en hundvalp när hon ska ha blivit attackerad av en okänd man.

Han sparkade hunden i magen och ska sedan ha försökt våldta den 40-åriga kvinnan.

– Jag är fortfarande helt skakig, säger kvinnan till Värmlands Folkblad.

Det var i torsdags eftermiddag som den 40-åriga kvinnan var ute och promenerade i höstsolen med familjens elva veckor gamla hundvalp vid en tjärn i centrala Deje norr om Karlstad.

Det var människor i rörelse i området och en grupp förskolebarn satt och fikade en bit bort. Kvinnan passerade en okänd man, när hon sedan vände för att gå tillbaka gick han rakt emot henne – och gjorde plötsligt ett våldsamt utfall mot hunden, enligt henne. 

– Han gick med bestämda steg mot valpen och sparkade henne stenhårt över magen så hon flög i väg, säger kvinnan till Värmlands Folkblad.

Skar sönder hennes byxor

Hon har skrivit om överfallet på Facebook och berättar vidare för VF hur hon fortfarande var i chock efter misshandeln av valpen när mannen ska ha gått till attack mot henne:

– Jag blev alldeles chockad och vände instinktivt åt andra hållet, men ville inte heller släppa kopplet. Därför kom han i kapp och fick omkull mig på marken, säger kvinnan till VF.

Mannen försökte dra av henne kläderna och lyckades även skära sönder hennes byxor och troslinning, enligt kvinnan. Men kvinnan kämpade tillbaka, slog mannen med sin mobiltelefon och lyckades till slut ta sig loss. 

– Han var väldigt klent byggd, troligen inte mycket tyngre än mig som väger 57 kilo. Annars hade det slutat illa, säger hon till VF.

Polisen jagar gärningsmannen

Kvinnan larmade polisen när hon tagit sig hem och anmälde våldtäktsförsöket, men polisen valde att inte skicka någon patrull. I stället fick kvinnan åka in till polishuset i Karlstad under fredagen och lämna en redogörelse av vad hon varit med om.

Polisen bekräftar att de nu jagar den misstänkte gärningsmannen.

– Det finns en anmälan gällande försök till våldtäkt i Deje, det är en pågående förundersökning så jag kan inte säga något mer om det nu, säger förundersökningsledare Ola Gripö vid polisen i Karlstad.

Den utsatta kvinnan har beskrivit gärningsmannen som en man i 30-35-årsåldern klädd i kamouflagefärgade cargobyxor, bruna slitna kängor och omkring 180 centimeter lång.