I ett handskrivet brev ber 39-åringen som misstänks för det brutala mordet i Onsala att få byta försvarare. Foto: Henrik JanssonI ett handskrivet brev ber 39-åringen som misstänks för det brutala mordet i Onsala att få byta försvarare. Foto: Henrik Jansson
I ett handskrivet brev ber 39-åringen som misstänks för det brutala mordet i Onsala att få byta försvarare. Foto: Henrik Jansson
"Jag vill byta advokat till Leif Silbersky i första hand", står det i det korta meddelandet. Foto: Tomas Leprince"Jag vill byta advokat till Leif Silbersky i första hand", står det i det korta meddelandet. Foto: Tomas Leprince
"Jag vill byta advokat till Leif Silbersky i första hand", står det i det korta meddelandet. Foto: Tomas Leprince
Den 5 december skakades lilla Onsala utanför Kungsbacka av den stora tragedin. Under en parmiddag misstänks den 39-årige mannen ha huggit ihjäl sin barndomsvän med en kniv. Deras sambos befann sig samtidigt i vardagsrummet och på ovanvåningen i villan lekte parens barn. Foto: Henrik JanssonDen 5 december skakades lilla Onsala utanför Kungsbacka av den stora tragedin. Under en parmiddag misstänks den 39-årige mannen ha huggit ihjäl sin barndomsvän med en kniv. Deras sambos befann sig samtidigt i vardagsrummet och på ovanvåningen i villan lekte parens barn. Foto: Henrik Jansson
Den 5 december skakades lilla Onsala utanför Kungsbacka av den stora tragedin. Under en parmiddag misstänks den 39-årige mannen ha huggit ihjäl sin barndomsvän med en kniv. Deras sambos befann sig samtidigt i vardagsrummet och på ovanvåningen i villan lekte parens barn. Foto: Henrik Jansson
39-åringen sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och två fall av mordförsök. Han har varken erkänt eller förnekat gärningarna då han menar att han inte har något minne av vad som ska ha skett Foto: Henrik Jansson39-åringen sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och två fall av mordförsök. Han har varken erkänt eller förnekat gärningarna då han menar att han inte har något minne av vad som ska ha skett Foto: Henrik Jansson
39-åringen sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och två fall av mordförsök. Han har varken erkänt eller förnekat gärningarna då han menar att han inte har något minne av vad som ska ha skett Foto: Henrik Jansson

39-åringen har fått Leif Silbersky som advokat

Publicerad

I ett handskrivet brev ber 39-åringen som misstänks för det brutala mordet i Onsala att få byta försvarare.

Under gårdagen gick tingsrätten med på hans begäran.

Mannen företräds nu av stjärnadvokaten Leif Silbersky.

Den 5 december skakades lilla Onsala utanför Kungsbacka av den stora tragedin.

Under en parmiddag misstänks den 39-årige mannen ha huggit ihjäl sin barndomsvän med en kniv. Deras sambos befann sig samtidigt i vardagsrummet och på ovanvåningen i villan lekte parens barn.

Enligt uppgifter till GT försökte 39-åringens fru rädda livet på offret. Samtidigt försvann mannen från huset för att ta sig vidare in i en grannbostad där han attackerade en man och en kvinna som båda skadades allvarligt.

Är tredje advokaten

39-åringen sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och två fall av mordförsök. Han har varken erkänt eller förnekat gärningarna då han menar att han inte har något minne av vad som ska ha skett. Varbergs tingsrätt har beslutat att mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

39-åringen företräddes först av advokaten Lennart Johansson, som omgående byttes ut mot Anna Heurlin.

Nu har han fått sin tredje försvarare på bara någon vecka.

Det handlar om landets kanske mest kände advokat – Leif Silbersky. 39-åringen bad om att få honom i ett handskrivet brev till tingsrätten:

"Jag vill byta advokat till Leif Silbersky i första hand", står det i det korta meddelandet.

Företräder Zoran Radovanovic

Leif Silbersky har, via telefon, meddelat att han tar sig an klienten. 77-åringen företräder just nu företagaren Zoran Radovanovic under den uppmärksammade rättegången i Jönköpings tingsrätt.

Radovanovic misstänks för dubbla dubbelmord i Jönköpingsområdet. Han har erkänt att han tagit livet av ett par i 70-årsåldern i Norrahammar, men nekar till att ha genomfört ett liknande dåd i Hökensås.

Leif Silbersky sitter under onsdagen i rätten och går därför inte att nå för en kommentar.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER