NYTT SKOTTDRAMA I BACKA. En skottskadad man hittades på Blendas gata i Hisings Backa i Göteborg på fredagkvällen. Det såg ut som en repris av händelsen i onsdags, då en man sköts på Körkarlens gata i samma stadsdel. Foto: Björn Andersson
NYTT SKOTTDRAMA I BACKA. En skottskadad man hittades på Blendas gata i Hisings Backa i Göteborg på fredagkvällen. Det såg ut som en repris av händelsen i onsdags, då en man sköts på Körkarlens gata i samma stadsdel. Foto: Björn Andersson

37-åring offer i nytt skottdrama

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. En man hittades vid 22.30-tiden på fredagen skjuten på Blendas Gata i Hisings Backa i Göteborg. Så sent som i onsdags sköts en 37-åring i samma stadsdel.
Vittnesuppgifter säger att tre skott hördes, varpå fem bilar snabbt ska ha lämnat platsen där mannen hittades. Den skjutne var vid medvetande när han fördes med ambulans till sjukhus.
Mannen är född 1974. Hans skador beskrivs som lindriga.
Larmet ledde snabbt till en större polisinsats, där ett stort antal patruller samt polishelikopter och ambulanser skickades.

Visiterades

Olika enheter letade igenom ett större område i trakterna kring Brunnsbo och upp mot Selma Lagerlöfs torg.
Flera personer lades ner på marken och visiterades i polisens jakt på gärningsmannen. Sent i natt hade dock ingen gripits.
Även vid skjutningen i onsdags på Körkarlens gata var offret vid medvetande - han blev skjuten i benen, troligen som en markering eller bestraffning. Den gången rörde det sig också om en man född 1974, med kopplingar till Bandidos.

Ingen koppling känd

Det är inte känt om det finns en koppling mellan de två skottlossningarna.
I morse hade ännu ingen gripits för något av de båda fallen, som nu ligger på länskriminalens bord.
Jan Sprangers
Jan Sprangers

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER