32-årig man häktas
för balkongdråp

Publicerad

I dag häktades en 32-åring man på sannolika skäl misstänkt för dråp i det misstänkta mordet i Johanneberg i Göteborg helgen.

– Jag vill inte gå in på vad det är för omständigheter som gör det anses föreligga sannolika skäl, säger ­åklagare Niklas Högdén.

32-åringen kom till häktningsförhandlingen i gråbeigea byxor, tröja och tofflor. Han såg nedstämd och trött ut och gned sig i ansiktet.

Det var natten till söndagen som en 45-årig man avled efter ett fall från en balkong i Johanneberg. Lägenhetsinnehavaren greps och häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för dråp.

- Det är risk för att han ska försvåra utredningen, dessutom handlar det om ett så pass allvarligt brott, säger åklagare Niklas Högdén om häktningsgrunden.

Nekar till brott

Under gårdagen hölls nya förhör med 32-åringen.

- Det är ingen förändrad inställning från hans sida, han förnekar alltjämt, säger Niklas Högdén.

Enligt 32-åringens advokat Pia Liljeblad är mannen övertygad om att polisen kommer att förstå att han inte är inblandad.

Polis och åklagare vill fortfarande inte kommentera vad som kommit fram i utredningen, och vilken relation de två männen har till varandra.

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER