Länsstyrelsen bilder från fastigheten i närheten av Falkenberg. Foto: Länsstyrelsen / TT NYHETSBYRÅN LÄNSSTYRELSEN
Länsstyrelsen bilder från fastigheten i närheten av Falkenberg. Foto: Länsstyrelsen / TT NYHETSBYRÅN LÄNSSTYRELSEN

29 katter var sjuka och magra – fick avlivas

Publicerad

Samtliga 29 katter fick avlivas i samband med en djurskyddskontroll i en fastighet i närheten av Falkenberg.

Djuren, som var sjuka och avmagrade, hölls instängda i huset som var fullt av avföring.

"Att för katterna konstant behöva leva i en sådan undermålig miljö utgör ett stort psykiskt som fysiskt lidande för dem då de inte kan komma undan smutsen och ammoniaknivån", står det i djurskyddsinspektörernas rapport som Hallands Nyheter tagit del av.

Eftersom många av katterna led av diarré, ögonproblem, avmagring och uttorkning togs beslut att de skulle avlivas omgående av tillkallad veterinär.

Djurägaren har hävdat att han höll katterna instängda så att de inte skulle riskera att hamna i slåttermaskinen när han skulle slå gräset. Mannen riskerar nu att få förbud att ha djur.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER