22-åringen häktad för mordet på Nancy

Publicerad
Uppdaterad
Den 22-årige man som misstänks för mordet på Nancy Tavsan, 18, har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.
- Han reagerade inte på beslutet, säger Ingemar Nilsson, GT:s reporter på plats.
Efter en och en halv timmes förhandling kom Göteborgs tingsrätt med sitt beslut. Den 22-årige mannen som misstänks för mordet på Nancy Tavsan häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Åtal ska vara väckt den 8 april.
- Han reagerade inte på beslutet, säger GT:s Ingemar Nilsson.
Rätten beslutade även att mannen ska vara fortsatt häktad misstänkt för rån och försök till grov våldtäkt, brott han ska ha begått mot en annan kvinna i december förra året.

"Verkar helt oberörd"

Det var på onsdagen som kammaråklagare Ulrika Åberg begärde den 22-årige mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på Nancy Tavsan, 18, i Hjällbo.
Klockan 10.38 på torsdagen, åtta minuter försenad, inleddes häktningsförhandlingen i Göteborgs tingsrätt. Ett stort mediauppbåd och många poliser var på plats. Förhandlingen hölls i sal 2 som har förhöjd säkerhet.
- 22-åringen verkade helt oberörd av den allvarliga situationen, säger GT:s Ingemar Nilsson.

Nekar till mord

Förhandlingen började med att kammaråklagare Kristina Ehrenborg Staffas begärde åtalsförlängning till den 8 april för de tidigare brott mannen misstänks för - försök till grov våldtäkt och rån.
Därefter begärde kammaråklagare Ulrika Åberg 22-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och att han ska beläggas med fulla restriktioner.
Via sin advokat Petter Aasheim nekade 22-åringen till alla anklagelser.
- Han förnekar rånet, våldtäktsförsöket och mordet. Han bestrider även häktningen och restriktionerna, säger GT:s Ingemar Nilsson.
Rätten beslutade sedan om stängda dörrar och alla åhörare skickades ut ur rättssalen.

Polisen gjorde kopplingar

Den 22-årige mannen har varit intressant i mordutredningen en tid. Han bor i samma bostadsområde som Nancy Tavsan och var också med på den fest som Nancy Tavsan var på natten då hon mördades. Mannen greps redan i slutet av januari misstänkt för försök till grov våldtäkt och rån mot en 30-årig kvinna i Göteborg i december. Det var under tiden 22-åringen satt häktad för de brotten som polisen började göra kopplingar till mordet på Nancy Tavsan.

Häktningsförhandlingarna med den misstänkte 22-åringen hålls i Göteborgs tingsrätt. Han nekar till mordet på Nancy Tavsan. Foto: Per Wissing och Privat

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER