Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna bombhotade flertal kommunhus

Stadshuset i Lidköping. Foto: Google / Google maps
Skövdes kommunvapen.
Lidköpings kommun. Foto: Lidköpings kommun / Lidköpings kommun
Mariestads kommunvapen. Foto: MARIESTADS KOMMUN

En 22-årig kvinna i Skaraborg åtalas nu för att ha bombhotat fyra kommunhus i området. 

Det handlar om kommunhusen i Falköping, Skövde, Mariestad och Lidköping. 

Kvinnan krävs också på hundratusentals kronor i skadestånd. 

Den 22-åriga kvinnan i Skaraborg åtalas för att ha bombhotat flera kommunhus i området. 

Detta har framför allt skett via mejl och telefon. Den 29 mars 2019 ringde kvinnan till Lidköpings kommun och sa ”vi spränger”. Därefter mejlade hon kommunhuset med liknande innehåll. 

Bara några dagar senare hände samma sak när kvinnan mejlade Mariestads kommun. Meddelandet då löd: ”Utrym! Laddning placerad! Spränger 16.30”. 

”Finns inget motiv” 

Nu har kvinnan åtalats, och Falköpings Tidning, som rapporterat om åtalet, skriver att kvinnan inte haft något särskilt motiv till hoten. Hon har erkänt samtliga hot. 

– Det finns nog inte något konkret motiv. Hon har varit arg och gjort det här, säger åklagaren Virpi Alajarva till tidningen. 

Kommunhusen som hotats har bland annat fått utrymma och kvinnan krävs nu på hundratusentals kronor i skadestånd, enligt FT. 

22-åringen är intagen på ett behandlingshem och åtalet mot henne innefattar också fyra anmälningar om hot och misshandel på det aktuella hemmet. 

Just de anklagelserna nekar dock kvinnan till.