Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

21 000 liter öl drar igång Oktoberfesten

Redo att hällas upp. På tisdagen anlände 21 000 liter nybryggt öl från Tyskland. Öl som i helgen väntas släcka törsten på tusentals Göteborgare.Foto: ANDERS ABRAHAMSSON
Nu kör vi! Pontus Waern, Linda Lundgren, Linette Rasmussen och Stine Bloch är redo för årets oktoberfest på Heden i Göteborg.Foto: ANDERS ABRAHAMSSON

I helgen väntas 21 000 liter specialbryggt öl från Tyskland att släcka törsten på tusentals Göteborgare.

Trots att det bara är augusti är Heden redo för oktoberfest.

– Vi hoppas på att 6000 gäster kommer hit och firar på traditionellt vis, säger arrangören Stine Bloch.

Bänkarna är uppradade och på tisdagskvällen anlände den kanske viktigaste ingrediensen till en riktig Oktoberfest - en tank med 21 000 nybryggt öl från Bavarien i Tyskland.

– Vi har vårt eget bryggeri och den här ölen kan man bara dricka under Oktoberfester, säger Stine Bloch.

Den över 200 år gamla traditionen från Tyskland verkar vara här för att stanna i Göteborg, då festen hålls för tredje året i rad.

Tillsammans med sina kolleger förbereder nu Stine Bloch Oktoberfesten som pågår på Heden mellan torsdag och lördag.

På scenen i det stora öltältet kommer det tyska umpa umpa-bandet Gaukis musikinsterium bjuda på tysk tyrolermusik och schlager.

Tyska specialiteter

Arrangörerna som åker runt i hela Europa mellan augusti och november hoppas att locka 6000 festsugna Göteborgare under de tre dagarna festen pågår.

– Det blir en Oktoberfest med alla traditionella ingredienser man kan tänka sig som tyska korvar, schweinebraten, schnitzel och massa öl, säger Stine Bloch.

Att hålla en oktoberfest i augusti är inga konstigheter menar hon.

– Vädret i Sverige passar bättre i augusti. Oktoberfesterna i München hålls ju i september så det är inte så noga, säger Stine Bloch.

Släpps man in utan lederhosen och hatt?

– Ja det är klart, men det är alltid roligt om folk har traditionella kläder på sig vilket många vill ha efter några öl, säger Stine Bloch.

GT har tidigare besökt Oktoberfesten på Heden. Inför premiären 2013, gjordes bland annat ett oförglömligt webb-tv inslag inför festen.