Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

200 kilo tung staty av Jungfru Maria hittad

Katolska kyrkan i Göteborg. Foto: ANNACARIN ISAKSSON

En 200 kilo tung staty från Maria Magdalenas katolska församling på Hisingen har varit stulen sedan i helgen. 

På torsdagen hittades statyn – i sex delar.

Det rapporterar GP

Den 1,75 meter höga statyn väger runt 200 kilo. I lördags stals den från Maria Magdalenas församling på Hisingen. GP rapporterar nu att den stulna statyn hittades på torsdagen – delad i sex delar. 

– Vi fick ett samtal från Göteborgs energi om att statyn har hittats i sex delar och med en avslagen hand i ett förråd intill en transformator på Hisingen, säger Doris Wennerberg, församlingsassistent, till tidningen. 

Församlingen på Hisingen har uttryckt förvåning över att någon lyckades forsla runt den otympliga statyn utan att någon larmade polisen.

Inlämnad till polisen

Enligt GP hoppas Doris Wennerberg att statyn ska kunna sättas ihop igen. Farhågan har varit att statyn ska smältas ner, eftersom bronsstölder från kyrkor har blivit allt vanligare – anledningen är att tjuvarna är ute efter metallen, enligt GP:s rapportering. 

Men nu kan det förhindras. 

– Den ska ha varit delad med fina snitt och vi hoppas att statyn går att laga, men vi vet inte så mycket än. Vi ska åka och hämta den hos polisen nu, säger Doris Wennerberg. 

Statyn ska vara inlämnad till polisens hittegodsavdelning. Någon misstänkt i ärendet ska det inte finnas i nuläget. 

Även i USA har det skett stölder av jungfru Maria-statyer  – den gången avslöjades tjuvarna av korvpapper: