Ungdomar i storbråk – beväpnade med järnrör

Publicerad

Enligt larm till polisen så ska 20-30 ungdomar bråka i centrala Falkenberg.

Enligt vittnen så ska personerna ha varit beväpnade med tillhyggen som batonger och järnrör.

– Vi har åkt dit, men det verkar som att de har skingrat sig. Vi söker i området, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i Region Väst.

Larmet om storbråk i centrala Falkenberg kom till polisen klockan 21.30 på fredagskvällen.

– Det är ett större bråk på ett torg där. Det ska vara många ungdomar. Enligt inringarna så har de slagits med batonger och järnrör, säger Peter Adlersson.

Det finns även uppgifter om att någon beväpnat sig med en cykelpump.

Flydde platsen

Polisen har skickat dit ett antal patruller.

– Vi är framme där nu och söker i området. Men det verkar som att de har skingrat sig snabbt.

Enligt polisen så går uppgifterna isär gällande hur många ungdomar som har varit inblandade i bråket.

– Det är olika uppgifter från olika inringare. Vissa säger 20 och vissa säger 30. Det verkar ha varit mycket personer på platsen, sedan är det ju svårt att veta hur många som har deltagit aktivt i slagsmålet, säger Peter Adlersson.

Uppgifter om 50 personer

Senare meddelade polisen att något vittne uppgett att det var uppemot 50 personer i slagsmålet. Patruller fortsätter bevaka området under fredagskvällen.

– Vi finns på plats ifall det skulle blossa upp igen någon annanstans. Det är ordningshållning och bevakning som gäller från vår sida nu.

Inga skadade personer har anträffats i anslutning till bråket. Ingen person har heller gripits

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER