19-åring kidnappade och rånade ung man

Publicerad

En 19-årig man i Göteborg åtalas för människorov och rån.

Han ska bland annat ha fört bort en ung man och tvingat med sig värdesaker från hans lägenhet.

I maj i år ska en ung man från Partille ha förts bort av en 19-årig man och ytterligare tre, i nuläget okända, gärningsmän.

Den drabbade mannen ska ha tvingats in i en bil och blivit slagen i ansiktet. Därefter körde gärningsmännen till hans lägenhet och tvingade honom att berätta var hans värdesaker fanns. De fick bland annat med sig en mobiltelefon, parfymer och ett playstation från lägenheten.

När de befann sig i lägenheten ska 19-åringen ha tagit fram en kökskniv, hållit den mot lägenhetsinnehavarens mage och sagt att det skulle sluta illa.

Hotades i skogsparti

Efter att ha varit i lägenheten tvingades den unge mannen med till ett skogsparti i Partille och blivit uppmanad att inte anmäla händelsen till polisen. Mannen kördes också runt i gärningsmännens bil och fick höra att de skulle behålla honom till dagen efter, och att han då skulle gå till banken och ta ut pengar åt gärningsmännen.

Till slut, i ett obevakat ögonblick, lyckades mannen fly.

19-åringen har suttit häktad sedan slutet av maj och åtalas nu för människorov och rån.

Han är även åtalad för ett rån vid ett tidigare tillfälle, då han tillsammans med andra ska fått med cigaretter, dator och kontanter från en livsmedelsbutik i Göteborg genom att ha hållit fast butiksföreståndaren på ett våldsamt sätt.

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER