Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

18-åring misstänks ha sålt narkotika på skola

En 18-åring har polisanmälts, misstänkt för att ha sålt narkotika på Lerums gymnasium.

– Vi är en spegel av samhället, säger skolans verksamhetschef Göran Careborg.

En 18-årig man har anmälts till polisen, misstänkt för att ha sålt narkotika på Lerums gymnasieskola. 18-åringen misstänks ha sålt narkotika till yngre personer, och är sedan tidigare känd av polisen för narkotikabrott.

Göran Careborg, verksamhetschef på Lerums gymnasium, känner till anmälan.

– Jag vill inte säga att vi har något jätteproblem. Men vi är en spegel av samhället, säger han.

Enligt Göran Careborg har skolan ett bra samarbete med polisen och de sociala myndigheterna. Skolan har också haft föredrag för föräldrar på ämnet.

– Det här är ett givet tema att ta upp. Det är ett gemensamt problem som skolan delar med vårdnadshavarna, säger Göran Careborg.

"Bildar nätverk"

Han påpekar att det här är ett problem som många skolor möter.

– Framför allt är det en oro som väcks när en sån här sak kommer upp. Vi bildar ett nätverk runt eleverna som håller på med droger. Försäljning är vi ganska förskonade ifrån. Men det finns elever som på sin fritid hamnat lite snett och ibland märker man det i skolan, att en person blir allmänt håglös och trött eller skolkar. Vi har en elevhälsa på skolan som är på tårna, säger Göran Careborg.

Förutom anmälan kring 18-åringen har polisen också fått information om att två män i 18-årsåldern sålt narkotika till unga personer i Gråbo.