Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

170 jobb försvinner från Falkenberg

Falkenbergs stadshus.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Storföretaget Nellys lager i Falkenberg försvinner, skriver Hallands Nyheter.

Därmed försvinner runt 170 tjänster från staden.

Företaget flyttar nu till Borås.

Facket har varit kritiska mot beslutet och har tidigare krävt en granskning genom en arbetstagarkonsult. Men konsulten kom fram till att företagets ekonomiska kalkyler som legat bakom beslutet var korrekta.

– Fortfarande är den största besvikelsen att man inte tittat närmare på andra alternativ i Falkenberg, och på den punkten hade också arbetstagarkonsulten kritik mot företaget, säger Ulf Davidsson, fackordförande för Handels på Nelly i Falkenberg, till Hallands Nyheter.

Näthandelsbolaget Nelly har ansett att lokalerna i Falkenberg, belägna vid Skrea strand, varit opraktiska. Facket har hållit med, men har alltså velat att man företaget skulle titta på andra alternativ på orten.

Flytten kommer äga rum 2021. Nellys flyttar då till Borås, där företagets huvudkontor redan ligger.

Enligt Hallands Nyheter hade Nelly, som ägs av Qliro Group, en omsättning på 1,4 miljarder förra året. Vinsten samma år låg på 33 miljoner kronor.