16 anhållna efter mc-bråk i Uddevalla

Publicerad
Uppdaterad
16 personer anhölls på tisdagskvällen misstänkta för misshandel efter ett bråk mellan motorcykelgäng i Uddevalla. Tre skadades och en fördes till sjukhus.
Tre personer skadades i ett bråk mellan motorcykelgäng i Uddevalla på tisdagskvällen. Efteråt anhölls 16 personer. Polisens teori är att slagsmålet var en vedergällning efter ett bråk på en fest i helgen. Mc-klubben Bengalos i Ramseröd utanför Uddevalla fick på tisdagskvällen påhälsning av ett antal personer, som enligt polisen har anknytning till det kriminella mc-gänget Brödraskapet Wolfpack. När de kom fram till klubblokalen i Ramseröd uppstod ett bråk. I tumultet som sedan följde skadades de tre personerna, varav en så allvarligt att han fick föras till sjukhus med ambulans. De två andra sökte senare sjukhusvård på egen hand.

17 greps

- Av de skadade har ingen anknytning till Brödraskapet, säger polisens informationschef Mats Glansberg till TT. Efter bråket greps 17 personer och 16 anhölls senare, misstänkta för misshandel. - Alla anhållna har anknytning till Brödraskapet, som jag inte skulle kalla en mc-klubb, utan hellre en sammanslutning av kriminella personer som finns på ett par ställen i Sverige, säger Glansberg till TT. De anhållna har förts till Uddevalla och Trollhättan och förhördes på onsdagen. Polisens uppfattning är att Bengalos är en vanlig mc-klubb. - Vi kan ju inte utesluta att någon medlem kan ha begått brott, men inget pekar på att man håller på med kriminell verksamhet.
Expressen.se/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER