15-åring körde sju mil – drogpåverkad

Publicerad

Efter sju mil fick polisen stopp på en personbil som vägrade stanna.

I bilen fanns tre yngre personer – föraren var bara femton år och drogpåverkad.

Nu är han misstänkt för rattfylleri och vårdslöshet i trafik, rapporterar P4 Jönköping.

Det var under natten mot måndagen som polisen skulle stoppa en personbil för att kunna göra en kontroll, vid Rosenlund i Jönköping. Men i stället för stanna körde bilen vidare och en lång jakt på bilen fortsatte längs E4 norrut.

"Rutinmässig kontroll"

Efter sju mil fick polisen stopp på bilen och då hade ekipaget hunnit ända till Väderstad, innan Mjölby, i Östergötlands län. När polisen undersökte bilen hittade man alltså de tre unga killarna, ingen äldre än femton år.

– Det var en rutinmässig kontroll, men de valde att avvika, säger Annelie Johnsson Hammo, vakthavande befäl, till P4 Jönköping. Så vitt jag vet så ska stannandet ha gått lugnt till väga.

Trion, som inte kommer från Jönköpings län, kommer att överlämnas till föräldrarna och socialtjänsten kommer att kopplas in. Den unge föraren är dessutom misstänkt för rattfylleri genom drogpåverkan, olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER