Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

15-årig pojke död efter drunkningstillbud

Foto: Anders Ylander

Sahlgrenskas pressjour meddelar att den 15-årige pojke som var inblandad i ett drunkningstillbud vid Askimsbadet i början av augusti har avlidit.

– Han avled i dag på grund av skadorna han ådrog sig, säger Robert Sjölund vid Sahlgrenskas pressjour till GT.

En av pojkens kamrater har berättat att de spelat fotboll i vattnet när pojken plötsligt försvann. 

Tillståndet för den 15-årige pojken har varit livshotande sedan drunkningstillbudet på Askimsbadet den 4 augusti.  Under lördagen avled han på Sahlgrenska universitetssjukhuset. 

– Han avled i dag på grund av skadorna han ådrog sig vid drunkningstillbudet, säger Robert Sjölund vid Sahlgrenskas pressjour till GT.

Försvann plötsligt 

Pojken försvann plötsligt under ytan när han befann sig i vattnet vid Askimsbadet den 4 augusti. En kamrat slog larm och berättade att han och några kamrater spelat fotboll i vattnet när den 15-årige pojken plötsligt försvann

Räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut till platsen.  Flera privatpersoner dök också efter honom runt bryggan i Askimsviken.  Piren tömdes på folk under tiden räddningsarbetet pågick.

Fördes till sjukhus med helikopter 

Till slut påträffades pojken av räddningstjänstens personal som startade hjärt- lungräddning på platsen. Då hade det gått 30 minuter sedan han försvann under vattnet och skadorna blev mycket svåra.

Pojken transporterades i ambulanshelikopter till Östra sjukhuset där han vårdats fram till det att han avled under lördagen. 

– Det var när vi såg dykarna arbeta ute vid piren som vi förstod vad som hade hänt. Det känns obehagligt och jättehemskt och man blir verkligen illa berörd, sa ett vittne till GT då.