Lisebergs egen bild från skräckhuset som man byggde upp under Halloween i fjol. Foto: PressbildLisebergs egen bild från skräckhuset som man byggde upp under Halloween i fjol. Foto: Pressbild
Lisebergs egen bild från skräckhuset som man byggde upp under Halloween i fjol. Foto: Pressbild
Händelsen inträffade på Liseberg i Göteborg. Foto: PressbildHändelsen inträffade på Liseberg i Göteborg. Foto: Pressbild
Händelsen inträffade på Liseberg i Göteborg. Foto: Pressbild
"Hotell Gasten" är det ordinarie spökhuset på Liseberg – den här gången ägde övergreppen rum i det provisoriska skräckhuset med zombies. Foto: SVEN-ERIK JOHANSSON"Hotell Gasten" är det ordinarie spökhuset på Liseberg – den här gången ägde övergreppen rum i det provisoriska skräckhuset med zombies. Foto: SVEN-ERIK JOHANSSON
"Hotell Gasten" är det ordinarie spökhuset på Liseberg – den här gången ägde övergreppen rum i det provisoriska skräckhuset med zombies. Foto: SVEN-ERIK JOHANSSON

Två flickor sexofredade i skräckhuset på Liseberg

Publicerad

Den 17-årige ynglingen följde med de 13-åriga tjejerna in i skräckhuset på Liseberg för att de skulle känna sig trygga.

Men när de var där inne tog han dem gång på gång på brösten – och nu döms han för sexuellt ofredande.

– Jag var rädd. Dels för att vi gick i "zombiehuset", men också för att han tryckte sig nära mig och höll om mina bröst, säger en av tjejerna i förhör.

Det var vid Halloween i fjol och de 13-åriga flickorna var på Liseberg tillsammans med några kompisar. De bestämde sig för att gå in i zombiehuset i närheten av Balder.

Men de kände obehag.

– Vi brukar fråga folk ifall vi får gå med dem, för vi är rädda. Så då frågade vi två killar, säger den ena 13-åringen i förhör.

Tafsade på brösten

Killarna följde med tjejerna och en av dem gick först medan den andre, 17-åringen, gick sist. Det dröjde inte lång tid efter det att de gått in i skräckhuset förrän 13-åringen kände händer på sina bröst. Det var ynglingen som gick sist som tafsade på henne.

– Jag hoppar upp på NN (kompisens) rygg och säger att han tar på mig och så. Hon bara: "Men gud, han gör det på mig också", säger 13-åringen i förhör.

 

LÄS MER: Knivskräcken på Liseberg – pojkar blev hotade

 

När de tagit sig igenom hela skräckhuset sprang tjejerna därifrån, fram till en ordningsvakt.

"Enligt ordningsvakten var tjejerna chockade. Hon upplevde att tjejerna inte hade fått in vad som hade hänt. De var mycket upprörda och darriga på rösten när de pratade med henne", står det i förundersökningen.

Ynglingen gick tillbaka in i zombiehuset, men när han kom ut igen pekade tjejerna ut honom och han fördes, enligt förundersökningen, till en cell i närheten.

Överklagar domen

Nu döms 17-åringen till ungdomstjänst för sexuellt ofredande. Enligt domen från Göteborgs tingsrätt tog han tjejerna på brösten flera gånger.

"Han har åtminstone skälig anledning att anta att de trettonåriga målsägandena var under 15 år. Åtalet är därmed styrkt och han ska dömas för sexuellt ofredande", skriver tingsrätten i domen.

 

LÄS MER: Unga rånas på sina åkpass på Liseberg

 

Ynglingen dömdes mot sitt nekande, för själv hävdar 17-åringen att han inte alls tafsat på flickorna. Han menar att han bara höll en av dem på axlarna och har överklagat till hovrätten.

"Jag har inte gjort mig skyldig till det som jag har åtalats för. Jag är oskyldig och skall därför frikännas", skriver han i överklagandet.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER