Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två flickor sexofredade i skräckhuset på Liseberg

Lisebergs egen bild från skräckhuset som man byggde upp under Halloween i fjol.
Foto: Pressbild
Händelsen inträffade på Liseberg i Göteborg.
Foto: Pressbild
"Hotell Gasten" är det ordinarie spökhuset på Liseberg – den här gången ägde övergreppen rum i det provisoriska skräckhuset med zombies.
Foto: SVEN-ERIK JOHANSSON

Den 17-årige ynglingen följde med de 13-åriga tjejerna in i skräckhuset på Liseberg för att de skulle känna sig trygga.

Men när de var där inne tog han dem gång på gång på brösten – och nu döms han för sexuellt ofredande.

– Jag var rädd. Dels för att vi gick i "zombiehuset", men också för att han tryckte sig nära mig och höll om mina bröst, säger en av tjejerna i förhör.

Det var vid Halloween i fjol och de 13-åriga flickorna var på Liseberg tillsammans med några kompisar. De bestämde sig för att gå in i zombiehuset i närheten av Balder.

Men de kände obehag.

– Vi brukar fråga folk ifall vi får gå med dem, för vi är rädda. Så då frågade vi två killar, säger den ena 13-åringen i förhör.

Tafsade på brösten

Killarna följde med tjejerna och en av dem gick först medan den andre, 17-åringen, gick sist. Det dröjde inte lång tid efter det att de gått in i skräckhuset förrän 13-åringen kände händer på sina bröst. Det var ynglingen som gick sist som tafsade på henne.

– Jag hoppar upp på NN (kompisens) rygg och säger att han tar på mig och så. Hon bara: "Men gud, han gör det på mig också", säger 13-åringen i förhör.


LÄS MER: Knivskräcken på Liseberg – pojkar blev hotade


När de tagit sig igenom hela skräckhuset sprang tjejerna därifrån, fram till en ordningsvakt.

"Enligt ordningsvakten var tjejerna chockade. Hon upplevde att tjejerna inte hade fått in vad som hade hänt. De var mycket upprörda och darriga på rösten när de pratade med henne", står det i förundersökningen.

Ynglingen gick tillbaka in i zombiehuset, men när han kom ut igen pekade tjejerna ut honom och han fördes, enligt förundersökningen, till en cell i närheten.

Överklagar domen

Nu döms 17-åringen till ungdomstjänst för sexuellt ofredande. Enligt domen från Göteborgs tingsrätt tog han tjejerna på brösten flera gånger.

"Han har åtminstone skälig anledning att anta att de trettonåriga målsägandena var under 15 år. Åtalet är därmed styrkt och han ska dömas för sexuellt ofredande", skriver tingsrätten i domen.


LÄS MER: Unga rånas på sina åkpass på Liseberg


Ynglingen dömdes mot sitt nekande, för själv hävdar 17-åringen att han inte alls tafsat på flickorna. Han menar att han bara höll en av dem på axlarna och har överklagat till hovrätten.

"Jag har inte gjort mig skyldig till det som jag har åtalats för. Jag är oskyldig och skall därför frikännas", skriver han i överklagandet.