Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

100 tjänster försvinner när Stampen skär ner

Foto: Leif Gustafsson

100 tjänster försvinner från det västsvenska tidningsbolaget Stampen. Bara på Göteborgs-Posten kommer 40 journalisttjänster att försvinna och 20 från lokaltidningarna.

– Det är helt nödvändigt för oss att anpassa organisationen efter marknadens utveckling, säger Lena Larsson, vd för Stampen Local Media i ett pressmeddelande.

Inom ett år kommer Stampen Local Media minska organisationen med närmare 100 tjänster. Bara inoms det redaktionella området kommer minskningen att ske med cirka 60 tjänster. Detta skriver Göteborgs-Posten på onsdagsmorgonen. Av dessa journalisttjänster jobbar 40 i dag på GP och övriga 20 på lokaltidningarna.

– Det är helt nödvändigt för oss att anpassa organisationen efter marknadens utveckling och samtidigt ta tillvara på de möjligheter till samverkan och standardisering som finns inom bolaget, säger Lena Larsson, vd för Stampen Local Media i ett pressmeddelande.

Kan komma att bli uppsägningar

I pressmeddelandet står det att minskningen kommer att ske med avgångserbjudande och naturliga avgångar som inte ersätts. Men Stampen utesluter inte att de kan komma att säga upp personal.

Just nu pågår en förändring i Stampens organisation. Enligt GP handlar det om nya arbetssätt, ett gemensamt systemstöd och en effektivare produktion och detta innebär att det blir en mindre organisation. I och med detta kommer samarbete mellan tidningarna inom Stampen att öka.

– Till hösten siktar vi på en större omgörning av våra papperstidningar som bygger på en del med lokalt innehåll och en del med i huvudsak gemensamt innehåll. Angelägen och vass lokal journalistik i kombination med relevant och efterfrågat innehåll som fungerar lika bra i Uddevalla som Halmstad eller Göteborg, säger Cecilia Krönlein, övergripande redaktionell chef i Stampen Local Media och chefredaktör på GP, enligt ett pressmeddelande.