Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

100 barns personuppgifter läckta via USB-minne

Ett USB-minne med 100 barns personuppgifter har läckts från Svenljunga kommun.

Personuppgifterna rör också lärare inom verksamheten och låg på ett USB-minne som stulits från en före detta anställd inom kommunen.

– Vi har tagit det är på största allvar, säger Tommy Fock, barn- och utbildningschef i Svenljunga kommun till P4 Sjuhärad. 

En före detta anställd på Svenljunga kommun kopierade de känsliga filerna på ett privat USB-minne för att föra över dem till dennes arbetsdator.

Filerna låg klar på USB-minnet, som sedan blev stulet.

På det stulna USB-minnet fanns runt 100 barns personuppgifter samt en rad anställdas. Personerna är utspridda över skola, förskola och fritidshem mellan våren 2017 och hösten 2018.

Kommunen bedömer att det som skett är allvarligt.

– Det är aldrig bra när det kommer ut information om våra barn och våra anställda. Vi har tagit det här på största allvar. Jag tog kontakt med vårt Dataskyddsombud och i samråd med honom gjorde vi en anmälan till Datainspektionen. Vi har också gjort en polisanmälan, säger Tommy Fock, barn- och utbildningschef i Svenljunga kommun till P4 Sjuhärad.