Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

10-åring rånad – av barngäng

En pojke i tioårsåldern blev jagad och överfallen av tre jämnåriga pojkar i Trollhättan på söndagskvällen.Foto: JORGEN HILDEBRANDT
Pojken blev bestulen på sin mobiltelefon.

En pojke i tioårsåldern blev jagad och överfallen av tre jämnåriga pojkar i Trollhättan på söndagskvällen.

Barnen brottade ner pojken och stal hans mobiltelefon.

– Det är fruktansvärt att i så ung ålder begå ett sådant allvarligt brott, säger Charlotte Cronholm,  vid polisen i Trollhättan.

Tre pojkar gav sig på en annan pojke i närheten av en skola i Trollhättan vid åttatiden i går kväll.

Pojken, som är i tioårsåldern, brottades ner efter att angriparna jagat honom. De stal sedan hans mobiltelefon, vilket Ttela först rapporterade. 

– Pojken fick mindre fysiska skador, något enstaka sår, och han var väldigt chockad direkt efter händelsen, säger Charlotte Cronholm, förundersökningsledare vid polisen i Trollhättan.

Hon säger att det är oklart vem som larmade om överfallet, men polisen kom till platsen och tog hand om pojken.

Tre misstänkta

– Han lämnades över till sina föräldrar, säger Charlotte Cronholm.

Polisen har tre misstänkta för dådet, pojkar som alla är i ungefär samma ålder som sitt offer. Den stulna mobiltelefonen har också hittats.

– Åklagaren är inkopplad och nu ska vi prata med alla inblandade för att ta reda på vad som hänt. Det är inga killar som är i straffbar ålder, utan när vi tagit reda på omständigheterna lämnar vi över till socialtjänsten som får jobba vidare med de inblandade, förklarar Charlotte Cronholm.

"Skrämmande"

Hon tycker det är skrämmande att så unga personer begår ett så allvarligt brott:

– Det är fruktansvärt naturligtvis. Det  här är människor som myndigheterna får ha extra kontakt med, så att vi fångar upp dem nu när de är så unga.