Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madelene är bäst i världen – på naglar

Madelene fick bland annat skapa vackra stilettonaglar i tävlingen.Foto: Privat
Jag kände bara ”shit, jag svimmar", säger Madelene om upplevelsen vid prisutdelningen.Foto: Privat

I helgen avgjordes nagelvärldens motsvarighet till ett världsmästerskap Nailympia.

Madelene Wolf, 47, från Mölndal tog inte bara hem flera medaljer utan kan numera även tituleras Global Champion efter ett halvår av tävlande världen över.

– Jag har aldrig varit så nervös för en tävling, säger Madelene Wolf.

Global Champion har pågått sedan i våras och består av tre deltävlingar som hållits i Texas, Sidney och London. Under tävlingen har deltagare från hela välden samlat poäng. 

När sista deltävlingen drog i gång i London låg Madelene tvåa.

– Jag var i underläge, jag låg 18 poäng under ettan, säger hon.

Madelene Wolf är nagelterapeut och driver M&M Nail & Beauty Center i Göteborg. Hon har tävlat i nageldesign under flera år. I London tog hon för första gången hem världsmästartiteln.

"Jag är världsmästare"

Man kan tävla i flera olika kategorier. De olika delmomenten ger olika poäng, beroende på hur avancerade de är. Långa stilettonalglar med mycket dekoration har högre poängsättning än en enklare nagel med fransk manikyr. 

För att få de höga poängen gäller det att få till de små detaljerna, vilket inte är helt lätt att göra under tidspress, berättar Madelene.

– Jag har aldrig varit så nervös för en tävling, och jag har ändå tävlat i 20 år. Men detta är det största jag någonsin kunnat tänka mig. Jag är världsmästare. 

Fransk manikyr är Madelenes bästa gren.Foto: Privat

Trots nervositeten höll hon sig lugn och sansad under tävlingen. Hon visste att det var sista chansen för henne att ta hem titeln och var fokuserad på målet.

"Hela arenan bara gapar och skriker"

När priserna skulle delas ut, visste Madelene inte hur det skulle gå.

– Jag kände bara ”shit, jag svimmar. Det går inte att beskriva känslan när de ropade mitt namn. Hela arenan bara gapar och skriker. De sprutade champagne. 

– Jag satte alla moment jag var tvungen att göra, och slog tvåan med sex poäng till slut.

Efter tävlingen hade Madelene fått med sig en stor pokal och flera medaljer.

Tävlingen var Madelenes sista, och hon kan inte tänka sig ett bättre avslut. Nu kommer hon att fokusera på utbildning.

– Jag åker världen över och utbildar i de här teknikerna. Efter tävlingen har jag en lista med folk som vill ha utbildning, allt från Nya Zeeland, Malaysia, Italien och Bulgarien, säger hon.