Madelene fick bland annat skapa vackra stilettonaglar i tävlingen. Foto: PrivatMadelene fick bland annat skapa vackra stilettonaglar i tävlingen. Foto: Privat
Madelene fick bland annat skapa vackra stilettonaglar i tävlingen. Foto: Privat
Jag kände bara ”shit, jag svimmar", säger Madelene om upplevelsen vid prisutdelningen. Foto: PrivatJag kände bara ”shit, jag svimmar", säger Madelene om upplevelsen vid prisutdelningen. Foto: Privat
Jag kände bara ”shit, jag svimmar", säger Madelene om upplevelsen vid prisutdelningen. Foto: Privat

Madelene är bäst i världen – på naglar

Publicerad

I helgen avgjordes nagelvärldens motsvarighet till ett världsmästerskap Nailympia.

Madelene Wolf, 47, från Mölndal tog inte bara hem flera medaljer utan kan numera även tituleras Global Champion efter ett halvår av tävlande världen över.

– Jag har aldrig varit så nervös för en tävling, säger Madelene Wolf.

Global Champion har pågått sedan i våras och består av tre deltävlingar som hållits i Texas, Sidney och London. Under tävlingen har deltagare från hela välden samlat poäng. 

När sista deltävlingen drog i gång i London låg Madelene tvåa.

– Jag var i underläge, jag låg 18 poäng under ettan, säger hon.

Madelene Wolf är nagelterapeut och driver M&M Nail & Beauty Center i Göteborg. Hon har tävlat i nageldesign under flera år. I London tog hon för första gången hem världsmästartiteln.

"Jag är världsmästare"

Man kan tävla i flera olika kategorier. De olika delmomenten ger olika poäng, beroende på hur avancerade de är. Långa stilettonalglar med mycket dekoration har högre poängsättning än en enklare nagel med fransk manikyr. 

För att få de höga poängen gäller det att få till de små detaljerna, vilket inte är helt lätt att göra under tidspress, berättar Madelene.

– Jag har aldrig varit så nervös för en tävling, och jag har ändå tävlat i 20 år. Men detta är det största jag någonsin kunnat tänka mig. Jag är världsmästare. 

Fransk manikyr är Madelenes bästa gren.Foto: Privat

Trots nervositeten höll hon sig lugn och sansad under tävlingen. Hon visste att det var sista chansen för henne att ta hem titeln och var fokuserad på målet.

"Hela arenan bara gapar och skriker"

När priserna skulle delas ut, visste Madelene inte hur det skulle gå.

– Jag kände bara ”shit, jag svimmar. Det går inte att beskriva känslan när de ropade mitt namn. Hela arenan bara gapar och skriker. De sprutade champagne. 

– Jag satte alla moment jag var tvungen att göra, och slog tvåan med sex poäng till slut.

Efter tävlingen hade Madelene fått med sig en stor pokal och flera medaljer.

Tävlingen var Madelenes sista, och hon kan inte tänka sig ett bättre avslut. Nu kommer hon att fokusera på utbildning.

– Jag åker världen över och utbildar i de här teknikerna. Efter tävlingen har jag en lista med folk som vill ha utbildning, allt från Nya Zeeland, Malaysia, Italien och Bulgarien, säger hon.

Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER