Polisen har gripit en man som misstänks ligga bakom bomberna i New York och New Jersey.
Hans namn: Ahmad Khan Rahami.
Det är ett namn som passar profilen för samtidens terrorattacker i USA.
Det har sprängts bomber i USA förr. Ingen hade större dödlig effekt än Timothy McVeighs skåpbil packad med sprängmedel i Oklahoma City 1995. 168 döda.
Året efter sprängdes en bomb under OS i Atlanta. En död där, över 100 skadade. Erich Rudolph, en fanatisk abortmotståndare, låg bakom.
Och så har vi den så kallade UNA-bombaren - Ted Kaczynski - som sände brevbomber i över ett decennium.
Jag minns den första rapporteringen efter Oklahoma City. En del spekulerade om det kunde vara kopplat till islamistisk terror och det blev en backlash när den skyldige sedan visade sig vara en högerextrem amerikan.
Men vi lever i en ny tid. Vi har fått ett nytt normalt. En tid där stora terrordåd inträffar till synes någon gång per halvår såväl i USA som i Europa.
Och gärningsmännen numera - och det är oftast män - är i regel islamistiska extremister, med eller utan koppling till IS. Vi vet egentligen inte så mycket om den nu gripne Ahmad Khan Rahami, mer än att han är född i Afghanistan, är 28 år och att hans senaste adress var Elizabeth, New Jersey.
Det var där polisen i natt hittade ännu fler sprängladdningar och av misstag detonerade en av dem när den skulle desarmeras. Rahami ska ha fångats på övervakningskameror på Manhattan.
Vi vet inte än om han är den skyldige, men det är personer liknande han som genomfört de flesta av terrordåden eller försökt begå dem i USA sedan 11 september 2001.
Peter Bergen - terrorexpert på CNN - har kartlagt vilka som åtalats eller dömts för terrorrelaterade brott i USA efter 2001. Siffran var 330 när han skrev boken tidigare i år.
Fyra av fem var amerikanska medborgare. 93 procent var män, genomsnittsåldern 29 år. Så gott som alla var muslimer. En del hade vuxit upp icke-religiösa och sedan radikaliserats, andra hade konverterat.

Ett nytt namn fick tillfogas efter att Bergens bok kom ut. Omar Mateen, född i USA av afghanska föräldrar. Det var han som sköt ihjäl 49 på en gayklubb i Orlando i juni.
Många av dem agerade på egen hand. De är så gott som omöjliga att stoppa om inte polisen har lite tur. Instruktionerna över hur man tillverkar en tryckkokarbomb finns på nätet.
Den goda nyheten är att stora, spektakulära terrordåd som 11 september är mycket svåra att genomföra numera. Den dåliga nyheten är att småskaligare terrordåd, att öppna eld med en Kalasjnikov eller spränga en rörbomb har fått så många fler villiga rekryter.
Vi får se hur terrordådet i New York - det värsta sedan 11 september, men tack och lov utan dödsoffer - kommer att påverka presidentvalet.
Trump har redan anklagat Hillary Clinton och president Barack Obama för att ha gjort USA osäkrare. Han lovar att göra något åt det. Det är som så ofta, bara billiga ord. Det går inte att helt skydda sig mot ensamvargar, speciellt inte sådana som själva är beredda att dö.
En färsk mätning i Fox News visade att 47 procent av amerikanerna tror att Hillary Clinton kan handskas bäst med terrorhotet, 46 procent svarar Donald Trump. Andra mätningar har haft Trump i topp.
Och det var Trump som ökade sin popularitet efter terrordådet i San Bernardino i fjol. Han hade också ledningen över Hillary Clinton i somras, några veckor efter Orlando.
Samtidigt varnar många utrikes- och säkerhetsexperter - även republikaner - för vad följderna skulle bli om Trump blir USA:s nästa president. De mest pessimistiska talar i nästan apokalyptiska termer.
Fast en sådan undergång skulle passa många av IS-terroristerna. De tror på apokalypsen även de.