Clinton vill öppna de mystiska filerna – och ufo-fantasterna jublar

Hillary Clinton verkar ha säkrat en väljargrupp. De som vet att sanningen finns där ute. Om viktiga saker som ufon och Area 51. I ett radioprogram ska hon ha lovat att göra de tidigare hemliga filerna offentliga om hon blir president.

LONDON.

Det är inte så värst ofta som utomjordingars eventuella besök på jorden och deras rymdskepp tar plats i en amerikansk presidentvalskampanj, men Hillary Clinton har definitivt fått hjärtat att slå snabbare på ufo-intresserade runtom i USA.

Vad finns egentligen i arkiven om platser som topphemliga Area 51 i Nevada? Är det som i filmen ”Independence Day” dit den amerikanska regeringen fört kraschlandande besökare från andra planeter?

”Du vet, det finns ett nytt begrepp. Det är Unexplained aerial phenomenon. UAP. Det är den senaste nomenklaturen.”

– Jag skulle vilja gå genom de där arkiven och förhoppningsvis göra dem så offentliga som möjligt, sa hon i en intervju med tv-programledaren Jimmy Kimmel tidigare i år.

– Om det finns något där – och om det inte är ett hot mot den nationella säkerheten – så anser jag att allmänheten bör få veta det, fortsatte hon.

De sanna entusiasterna noterade att hon även verkar vara rätt påläst i ämnet. När Kimmel talade om ufon – Unidentified Flying Objects – så inflikade hon:

– Du vet, det finns ett nytt begrepp. Det är Unexplained aerial phenomenon. UAP. Det är den senaste nomenklaturen.

Berättelser från människor som säger sig ha sett ufon eller bilder som sägs föreställa sådana, har förekommit många gånger genom historien. Den här bilden är tagen i Sydrhodesia 1953 och har beskrivits som oförklarlig. Foto: Barney Wayne/Getty Images

En som reagerat positivt på Hillary Clintons intresse för sådana här frågor är Joseph Buchman, som i decennier kämpat för att allt i de amerikanska ufo-arkiven ska öppnas.

– Hillary har omfamnat detta ämne på ett sätt som är aldrig tidigare skett i amerikansk politik, säger Buchman till New York Times.

”New York Times påpekar i en artikel om Hillarys ufo-intresse att hon har en medarbetare på nära håll som tidigare visat sin passion för dessa frågor.”

Hon fick själv frågan i en radiointervju i april om hon tror på ufon. Hon svarade:

– Jag vet inte. Jag vill se vad informationen visar. Det finns tillräckligt med historier där ute för att jag ska tvivla på att det bara är folk som sitter runt köksbordet och hittar på allt.

– Jag tror att vi möjligen fått besök redan. Vi vet inte säkert, sa hon.

Hon ska även i radioprogrammet ha lovat att öppna upp filerna om hon blir USA:s nästa president.

New York Times påpekar i en artikel om Hillarys ufo-intresse att hon har en medarbetare på nära håll som tidigare visat sin passion för dessa frågor.

John Podesta var stabschef i Bill Clintons Vita hus och är nu kampanjmanager för Hillary Clinton. Podesta skrev exempelvis förordet till en bok 2010 med titeln. ”UFOs: Generals, Pilots and Government Officials Go on the Record”.

Podesta har även arbetat under president Obama. Något större gensvar där verkar han inte ha mött i ufo-gåtorna. När Podesta lämnade Vita huset 2014 kom tweeten:

”Slutligen, mitt största misslyckande 2014. Har ännu en gång inte lyckats öppna ufo-arkiven. #thetruthisstilloutthere.”

”Den amerikanska regeringen kan göra ett mycket bättre jobb med att svara på rätt så legitima frågor om vad som pågått med oförklarade flygburna fenomen.”

Och ja, ifall ni undrar, John Podesta är förstås en stor fan av tv-serien ”Arkiv-X”. Han ledde till och med en lokal fanclub i Vita huset under president Clinton när ”Arkiv X” sändes på tv.

Även Podesta har intervjuats om Area 51 och ufo-arkiven under årets valkampanj och är som väntat helt på Hillarys sida.

En varningsskylt i närheten av den topphemliga militärbasen Area 51 i Nevada. Vad finns egentligen i de topphemliga dokumenten om platsen?

– Den amerikanska regeringen kan göra ett mycket bättre jobb med att svara på rätt så legitima frågor om vad som pågått med oförklarade flygburna fenomen, sa Podesta i en intervju med CNN förra månaden.

På frågan om det finns bevis för utomjordiskt liv, svarade Podesta:

– Det kan allmänheten avgöra när de sett alla bevis som den amerikanska regeringen har. Det amerikanska folket kan handskas med sanningen.

Hillary Clintons eget intresse i dessa frågor verkar gå tillbaka i ett par decennier i alla fall. New York Times påminner om ett möte hon hade 1995 med filantropen och miljardären Laurence Rockefeller.

Hillary Clinton vill göra de hemliga dokumenten om Area 51 offentliga om hon blir president, ett besked som går hem hos ufo-fantaster. Foto: Mediapunch/Rex/Shutterstock

Rockefeller hade länge uppmanat regeringen att släppa hemligstämpeln kring vad som egentligen hände 1947 nära Roswell, New Mexico. ufo-perioden inleds på sätt och vis där, eftersom det gick rykten om att ett flygande tefat kraschat i öknen och förts till Area 51.

Hillary lämnade mötet med en bok under armen: ”Are we Alone? Philosophical Implications of the Discovery of Extraterrestial Life” av Paul David.

Area 51 finns på riktig och är en topphemlig militärbas i Nevada. USA testflög bland annat spionplanet U-2 där.

Om utomjordingarna finns och vill bevara sin låga profil, så får de väl rösta på Donald Trump i höst. Vem vet, han kanske är en av dem.