Kändiskvinnorna Donald Trump påstår sig ha dejtat

Madonna, Carla Bruni, Kim Basinger. Donald Trump har haft ihop det med alla tre. Hans ”PR-person” ringde själv upp en kändistidning och berättade allt. Enda problemet: Allt verkar ha varit en lögn. Hittepå. PR-personen? Ja, med stor sannolikhet The Donald själv. Så här gick det till.

I kategorin Världspolitik

Det är juni 1991 när Sue Carswell lyfter luren och ringer upp Donald Trumps koncernkontor på Trump Organization. Hon är reporter på den amerikanska kändistidningen People Magazine och vill ha en intervju med den då 45-årige affärsmannen om hans kvinnoaffärer. Nya medieuppgifter i bland annat New York Post gör gällande att ”The Donald” dumpat flickvännen Marla Maples, 27, för den italiensk-franska sångerskan och fotomodellen Carla Bruni.

Den italiensk-franska sångerskan och fotomodellen Carla Bruni uppges ha dejtat Donald Trump. Foto: Reuter / REUTER PRESSENS BILD

Det tolvåriga äktenskapet med första hustrun Ivana Trump är på väg att avslutas och skriverierna om Donald Trump och kvinnorna i New York-tidningar har mest liknat en följetong av såpoperakaraktär.

”John Miller bekräftar allt. Ja, det är slut med Marla Maples. De är inte ett par.”

Det tar inte lång tid innan Sue Carswell blir uppringd igen av Trumps kontor. Bara några minuter, enligt henne själv. En person presenterar sig som John Miller. Han säger sig jobba med PR för Donald Trumps räkning. The Donald var för upptagen för att ringa själv.

Marla Maples spelade i filmen Happiness och hade en relation med Donald Trump. Foto: Ho / REUTERS X00561

John Miller bekräftar allt. Ja, det är slut med Marla Maples. De är inte ett par. Den omskrivna ringen hon fick några veckor tidigare var ingen förlovningsring. Det var en present han köpt som en symbol för deras vänskap.

 

LÄS OCKSÅ: Donald Trump – och den (o)möjliga resan till Vita huset

 

Sue Carswell spelar in hela samtalet. Men hon är förvirrad. Denne John Miller fortsätter att prata. Han berättar om kändiskvinnorna som står på kö för att uppvakta Donald Trump. Han nämner namn som Madonna, Kim Basinger och Carla Bruni. Berättar detaljer om deras möten och kontakter. Men det är någonting i samtalet som skaver.

”Trump lämnade för sig själv. Han lämnade aldrig för Marla. Han hade tänkt lämna ändå.”

Rösten låter exakt som Donald Trumps. Och hur kan denne Miller vara så insatt i detaljerna kring The Donalds kvinnokontakter, tankar och känsloliv? Han berättar om varför Donald Trump dumpade Marla Maples.

Kim Basinger. Foto: Laura Rauch / AP PRESSENS BILD

Orsaken var att han inte ville binda upp sig. Det var för tidigt. Han kom precis ur ett äktenskap och hade börjat göra ”otroligt bra” med pengar. Uppgifterna om att Trump ska ha lämnat sin hustru Ivana för Marla Maples avfärdar Miller.

– Trump lämnade för sig själv. Han lämnade aldrig för Marla. Han hade tänkt lämna ändå. Marla fanns där, men han hade tänkt lämna ändå. Så nu har han någon som heter Carla som är vacker… Carla är en väldigt vacker kvinna från Italien vars far är en av de rikaste männen i Europa, förklarar Miller i inspelningen.

Miller berättar att Carla Bruni haft en relation med Eric Clapton innan hon gått vidare till Mick Jagger. Jagger ska hon sedan ha dumpat för Donald Trump.

– Där är vi nu. Men han har inga förpliktelser gentemot Carla, bara så att du förstår. Han är en person med många möjligheter. Ärligt talat, han får samtal från alla i boken, när det kommer till kvinnor. Personer ni skriver om ringer och frågar om de kan få gå ut med honom, fortsätter Miller.

”Han hade ”noll intresse” för Madonna – och för Donald var det slut efter den kvällen. Men hon ringde upp honom senare och ville gå ut med honom.”

 

LÄS OCKSÅ: Här är Donald Trumps sju svåra synder under mardrömsveckan

 

Han berättar detaljer om möten med kvinnor. Bland annat Madonna ska ha hört av sig. De träffades på en tillställning på Plaza Hotel i New York. Hon kom i en vacker aftonklänning. Skickade någon från sitt entourage för att få Donald att komma förbi. Han hade ”noll intresse” för Madonna – och för Donald var det slut efter den kvällen. Men hon ringde upp honom senare och ville gå ut med honom, försäkrar Miller.

Madonna är en av alla kändisar som Donald Trump uppges ha dejtat. Foto: Ebet Roberts/Redferns / STELLA PICTURES EBET ROBERTS/REDFERNS

”PR-personen” berättar att Donald Trump aldrig behandlar någon kvinna illa. Medieuppgifterna om att han skulle ha kastat ut Marla Maples ur sin lägenhet är ”totalt nonsens” och den kvinna som till slut får honom kommer att vara ”lyckligt lottad”.

– Du känner honom inte men han är en bra person och han kommer inte att såra någon. Han kommer alltid att behandla Marla väl, precis som han behandlade sin fru väl. Han betalade mycket pengar till sin fru.

 

LÄS OCKSÅ: Fem faktafel i Donald Trumps ekonomiska program

 

25 år har gått sedan samtalet. I dag är Sue Carswell övertygad. Det fanns aldrig någon John Miller. Personen på andra sidan luren var Donald Trump. Hon hade misstänkt det redan tidigt under samtalet. Efteråt hade hon bett tre personer att lyssna på bandet. Alla höll med.

”Jag tycker att vi borde vara oroliga över hans omdöme och det faktum att han skulle kunna göra om liknande saker i framtiden.”

Två veckor senare erkänner han och ber om ursäkt. Han kallar det för ett ”skämt som gått för långt”, berättar Sue Carswell i en intervju med ABC News i våras, efter att Washington Post publicerat ljudinspelningen och avslöjat vad man menar är bevis för att Trump ljög.

Donald Trump fotograferad i april 1991. Foto: Luiz Ribeiro / AP

För Sue Carswell är det skrämmande att se Trump så nära Vita huset.

– Det här säger väldigt mycket om Trump. Jag tycker att vi borde vara oroliga över hans omdöme och det faktum att han skulle kunna göra om liknande saker i framtiden, säger hon till CNN.

I intervjun med ABC News är hon ännu tydligare:

– Han visar att han är en lögnare.

 

Washington Post skriver om hur det under 1980- och 90-talen var allmänt känt att Donald Trump ringde tillbaka till reportrar på detta sätt – och låtsades vara en talesperson för Trump Organization. Namnet kunde variera mellan ”John Miller”, ”John Barron” eller ”John Baron”, men syftet var alltid detsamma: Att framställa sig själv som en eftertraktad och framgångsrik Don Juan – med inte bara pengar utan också kvinnor på kö efter sig.

”Du berättar för mig om det för första gången och det låter inte alls som min röst. Det finns många personer som försöker imitera mig.”

Vad händelserna säger om Donald Trumps karaktär och förutsättningar för att bli en lyckad president kan man dra sina egna slutsatser om. Möjligen hade det varit lättare för hans supportrar att avfärda händelserna som humor – eller möjligen glömda dumheter som hände för över 20 år sedan – om det varit här det tog slut.

 

LÄS OCKSÅ: Trumps bok inspirerade till "American Psycho"

 

När nu ljudinspelningen i våras virvlade upp till ytan igen, konfronterades Trump med misstankarna om bluffen i NBC:s Today Show. Efter att ha blivit pressad och själv fått höra inspelningen, nekade han till slut.

– Nej, det tror jag inte. Jag vet ingenting om det där. Du berättar för mig om det för första gången och det låter inte alls som min röst. Det finns många personer som försöker imitera mig.

– Det låter inte som jag i telefonen, det kan jag säga dig, och det var inte jag i telefonen, säger Donald Trump.

Donald Trump. Foto: Gerald Herbert / AP TT NYHETSBYRÅN

Detta säger han trots att han tidigare konfronterats med misstankarna och erkänt att det var han. Enligt Washington Post har han även tidigare i rätten vittnat om att han använt påhittade namn. ”Jag tror att jag då och då använde det namnet”, säger han när han frågas ut om ”John Barron”.

”Donald Trump har aldrig haft sex med, eller ens dejtat, varken Carla Bruni, Kim Basinger eller Madonna.”

Ljudinspelningen mellan Donald Trump och Sue Carswell har även analyserats av röstexperten Thomas Owens som ger ett tämligen rakt besked:

– Jag kan säga med ganska stor vetenskaplig säkerhet att det där är Trumps röst, säger han till CNN.

Enligt Washington Post, Pulitzerprisvinnande journalisten David Cay Johnston och många fler, är sanningen tydlig. Donald Trump har aldrig haft sex med, eller ens dejtat, varken Carla Bruni, Kim Basinger eller Madonna. Däremot är han en stor lögnare som än i denna dag, 25 år senare, vägrar att erkänna sitt påhitt.

 

LÄS OCKSÅ: Välkommen till Trumps uppblåsta värld

 

Och nej, det slutar inte här heller.

Sue Carswell medverkar i maj i Fox News. Hon intervjuas av tv-ankaret Megyn Kelly och frågan väcks om vem som egentligen kan ha läckt ljudinspelningen med intervjun till Washington Post.

Enligt Carswell kan det rimligen bara ha funnits två kopior av bandet. Den ena hade hon själv, och den tappade hon bort för 25 år sedan.

– Vem mer än du skulle kunna ha haft en kopia av bandet? undrar Kelly.

Svaret kommer snabbt och med eftertryck:

– Donald Trump!

Producenter hörs skratta i bakgrunden och Megyn Kelly kan inte tro vad hon hör.

– Vänta här nu. Så... du menar att Donald Trump själv läckte bandet till Washington Post?

– Ja.

Megyn Kelly intervjuade reportern Sue Carswell om de läckta inspelningarna. Foto: Chris Carlson / AP TT NYHETSBYRÅN

Huruvida uppgiften om att Trump själv läckt bandet i våras stämmer eller inte får vara osagt. Vad man kan slå fast är att det knappast varit första gången han använder medier för att skapa uppmärksamhet kring sin person och kampanj.

 

Källor: Washington Post, Daily Mail, Fox News, CNN, BBC.