Hon är IS-krigarnas skräck: "Jag kokade deras huvuden"

Foto: Bild från Facebook

Wahida Mohamed, eller Um Hanadi som hon också kallas, leder en styrka med omkring 70 män i Shirqat, omkring 8 mil från Mosul i Irak. De har nyligen hjälpt regeringsstyrkor att driva ut IS ur staden. I den här delen av Irak är det ovanligt att kvinnor är med och slåss mot terrorister, men för Um Hanadi är det inget konstigt. Hon har gjort det sedan 2004, rapporterar CNN.


Då arbetade hon tillsammans med säkerhetsstyrkor från Irak – vilket fick terroristgrupper som senare blev IS att få upp ögonen för henne.

– Jag fick ta emot hot från den högsta toppen inom IS, inklusive från Abu Bakr (al-Baghdadi) själv, säger hon till CNN och fortsätter:

– Jag är högst upp på deras ”most wanted”-lista.

Foto: Bild från Facebook

Vid ett flertal tillfällen har hon undgått döden efter att bomber placerats ut vid hennes hem. Samtidigt som Um Hanadi har klarat sig har andra i hennes närhet inte gjort det. Hennes första man är död. IS dödade hennes andra man tidigare i år, liksom hennes far och tre bröder. De dödade också hennes får, hundar och fåglar.

– De har försökt mörda mig sex gånger, säger hon till CNN.


Um Hanadi hävdar att hon har lett sin grupp i flera slag mot IS, vilket också bekräftas av general Jamaa Anad – som leder markstyrkorna i Salahuddin-provinsen. Under intervjun med CNN berättar kvinnan också vad hon har gjort med de IS-terrorister som hon dödat.

– Jag bekämpade dem. Jag halshögg dem. Jag kokade deras huvuden, jag brände deras kroppar.

Allt dokumenterades på bilder som lagts ut på hennes Facebook sida – som visar henne bland annat med två avhuggna huvuden i en gryta. På en annan bild står hon intill halvbrända kroppar.

Bildernas äkthet har dock inte kunnat verifieras, betonar CNN i sin rapport.