Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det är svårt att ta död på en Saab – här är beviset

Det brukar sägas att det inte går att ta död på en Volvo. Men även en Saab kan ta rejält med stryk och ändå fortsätta framåt – som den här filmen visar.

I östra delen av England, strax utanför Norwich, ligger Hagstrom Saab – bildelsförsäljare, verkstad och handlare i ett. Som både företagets sajt och Facebooksida visar är det Saab som gäller för hela slanten.

För en britt som vill hitta ett fint ålderdomshem för sin gamla Saab kan det vara hit den ska lämnas – i bästa donationsanda återvinner företaget delarna och säljer dem vidare till andra. Eller kanske till och med får ut bilen på vägen igen. Företagets slogan: ”Official Protector of older Saabs”. 

LÄS ÄVEN: Richie misslyckas helt med att ta död på sin Volvo

Saab som inte hade fått köras på vägen

Ibland dyker det upp en del rätt kantstötta bilar. Som filmen visar. Eller, kantstött... Den här Saab 9-3 var rejält krockad.

– Vi vet inte riktigt vad som hände. Motorrummet är fullt av sidofönsterglas, så det verkar som om Saaben träffade sidan på en annan bil, i någonstans kring 65-80 km/h, berättar Hagstrom Saabs specialreparatör Ash Hagstrom.

Nu väntar en reservdelstillvaro för bilen, för att hålla andra Saabar vid liv.

– Med ett rejält reparationsarbete hade den kanske kunnat räddas. Men den hade aldrig varit godkänd att köra på vägen igen i Storbritannien, säger Ash Hagstrom.

Hos Hagstrom Saab i Norwich får gamla bilar nytt liv – eller blir reservdelslager för att hålla andra Saabpärlor kvar ute på vägarna. Foto: HAGSTROM SAAB

LÄS ÄVEN: Saab V4 96 såld för världsrekordbelopp