Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vattenfall: Elpriserna kan bli dubbelt så höga i vinter

Förra januari damp en elräkning på över 20 000 ner hos Anna Eduards som bor i en villa i Kungsör. Sedan dess har kriget i Ukraina börjat och elpriserna har fortsatt att stiga. Nu fruktar hon en vinter med minst lika höga elpriser och har börjat förbereda hemmet.
Vattenfalls vd Anna Borg.
Foto: Pressbild / Vattenfall

Elpriserna väntas bli klart högre i vinter.

Enligt Vattenfalls vd Anna Borg är risken att elen blir dubbelt så dyr, säger hon i SVT:s ”30 minuter”.

– Det kommer att bli dyrt, säger hon.

För att hålla ner priserna för hushållen uppmanar Energimyndigheten folk att försöka spara på el, framför allt på morgonen och eftermiddagen när konsumtionen generellt är hög, och alltså dyrare.

För det ser mörkt ut inför vintern. Vattenfalls vd Anna Borg säger i SVT:s ”30 minuter” att det finns en risk att elen blir dubbelt så dyr för vissa hushåll.

– Det skulle det kunna bli. Det är möjligt. Men det beror på väldigt många olika saker, säger hon.

– Jag tycker inte att det är rimligt att elpriserna ligger på den nivån, men det är inte otroligt att det kommer se ut så.

– Priserna kommer att vara fortsatt höga och fortsatt volatila.


Misstänkta vedstölder – fler eldar när elpriset ökar

I Mora kommun slutar de fylla på ved vid allmänna eldplatser, då de misstänker vedstölder. Fler eldar med ved nu när elpriset ökar kraftigt.