Udda jobbet – söker "professionell latmask"

Jobbinteriören är inspirerad av Medelhavets heta stränder. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: Colourbox / Galyna Andrushko
Johan Ydring.
Foto: STEFAN TELL

Är du sugen på nytt jobb – men gillar att ha det extremt slappt? 

Då ska du söka till Tui.

Resejätten söker fyra personer med erfarenhet av att sova och slöa.

– Vi har fått in strax över hundra ansökningar, säger mediechefen Johan Ydring.

Under rubriken "Professionell latmask sökes" söker resebolaget fyra medarbetare till en projektanställning på Centralstationen i Stockholm med början den 21 januari. 

Enligt platsannonsen ska du som söker helst ha "en fallenhet för att sitta still" och helst även "en imponerande förmåga av att dagdrömma dig bort till varmare breddgrader."

Platsannonsen har bland annat gått ut via nätverkstjänsten Linkedin. 

Själva jobbinteriören är inspirerad av Medelhavets heta stränder.

Över hundra ansökningar inne

Du som söker ska helt enkelt tycka om att slappa i en solstol med finkornig strand runt fötterna och en paraplydrink i handen. 

Hittills har 105 ansökningar kommit in.

– Det är bra spridning på de som hittills har sökt. Allt från ungdomar och studenter till en it-chef som tyckte att det här lät som ett härligt sätt att få pausa lite grann i tillvaron, säger Johan Ydring, mediechef på Tui.

Hur är de perfekta latmaskarna?

– Jag tror att man ska vara bra på att koppla av – och koppla bort. Det är bra om gillar att läsa, lyssna på poddar och hålla på med mobilen många timmar i sträck. Man ska inte heller vara så brydd om det händer andra saker runt i kring, det är ändå mitt på Centralstationen. 

Går att fejka lite grann

Arbetspassen kommer att vara från sju på morgonen till 19 på kvällen. 

– Det blir helt enkelt ett gäng före lunch och ett annat efter lunch. 

Vem kläckte idén?

– Grundgrejen var att vi började prata om hur man skulle kunna simulera semester mitt i januari, då det är som allra gråast och tristast. Ur det kom vi på att det faktiskt går att fejka lite.  

...och här är tre andra konstiga jobb

Bolldykare: 

Alla golfare är inte lika skickliga som världseliten. Det innebär att bollar rätt ofta hamnar i vattnet.

Det har bolldykaren Jeffrey Bleim slagit mynt av. Han tjänar mellan 25 och 50 öre per golfboll när han dyker och letar upp bollar på Floridas golfbanor. Förra året plockade han upp sammanlagt 800 000 golfbollar i Orlando-området. Han säljer sedan bollarna vidare till ett bolag som snyggar till dem och kränger dem för halva priset, skriver The Guardian.


Hundmatstestare:

På ett analyscenter på det delstatliga universitetet i Kansas i USA får de anställda testa hundmat. Både smak och konsistens analyseras i tuggorna. 

Enligt The Guardian testas även graden av krasande i hundmaten. Orsaken är att ägare många gånger ogillar när det smaskas och krasar för mycket under vovvarnas måltider. 


Tampongprovare

Daniel Raudabaugh arbetar med att testa tamponger, skriver The Guardian. Han prövar form, sugkraft – men även snörets styrka. Hos tampongtillverkaren First Quality i Pennsylvania görs det test under dygnets alla timmar. Daniel Raudabaugh har själv i uppdrag att pröva sammanlagt 125 tamponger under ett arbetspass på åtta timmar.