Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tomma Ikea-hyllor över hela världen

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / Mediabild/IBL

I kölvattnet av pandemin ekar tusentals hyllmetrar tomma i Ikeabutiker runtom i världen.

Leveranserna har blivit dyrare i takt med att transporterna blivit allt svårare att få till.

Så, när kan problemet vara löst?

– Det är jättesvårt att säga eftersom det här är ett problem vi har i större delen av världen, alla som har behov av sjötransporter, säger Miki Tabakovic, varuhuschef på Ikea Jönköping, till Ekot. 

På flera Ikeavaruhus runtom i världen gapar det tomt på hyllorna nu. Coronapandemin som i ett första skede stängde lagerlokaler, slog kort därefter mot containerleveranser.

Nu syns resultatet, berättar varuhuschefen på Ikea i Jönköping, Miki Tabakovic för Ekot.

– Den enskilda och största orsaken är ett uppdämt behov från våra kunder, men också att sjötransporter och vägtransporter till Europa har varit tufft, och påverkar inte bara oss utan också andra i branschen, säger han till Sveriges Radio Ekot.

Påverkar hela världen

Totalt handlar det om tio procent av Ikeas totala sortiment som har drabbats. BBC rapporterar om samma problem i Storbritannien och Irland, och i Norge är läget inte mycket bättre.

– Problemen började när pandemin startade, men det är först nu det blivit synligt. Vi trodde att det skulle bli bättre, men det har det inte blivit, säger Eja Tuominen, kommersiell chef på Ikea Norge till E24.

Nu har Ikea försökt lösa problemet genom att köpa in egna containrar, men utsikterna för att lösa problemen ser på kort sikt mörka ut, säger Miki Tabakovic till Ekot.

– För våra kunder som kommer hit och kanske har planerat någonting, vi ber dem att kolla på vår hemsida om produkten finns hemma. Den vanligaste frågan är när det kommer bli bättre. Det är jättesvårt att säga eftersom det här är ett problem vi har i större delen av världen, alla som har behov av sjötransporter.

Altor om Cteks notering: ”Världsledande på batteriladdning”