Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bodström: ”Livet blir inte alltid som man tänkt”

Foto: CATO LEIN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det har gått över en vecka sen Thomas Bodström petades som ny landshövding i Stockholm.

Sen dess har han varit tystlåten och bara uttalat sig kortfattat.

Men på tisdagen gästade Bodström Mix Megapol:

– Jag beklagar regeringens beslut. Jag hade gärna blivit landshövding men nu fortsätter livet som advokat och författare, säger Bodström.

Regeringen hade utsett Thomas Bodström till ny landshövding för Stockholm. Han skulle enligt planen tillträda den 1 november. Men så blir det inte. Efter hård kritik mot utnämnandet av Bodström – på grund av hans inblandning i det skandalomsusade bolaget Allra – drog regeringen tillbaka utnämnandet.


LÄS OCKSÅ: Häktad i Allra-härvan uppmanas att resa hem 


 I torsdags i förra veckan fattade regeringen det formella - och sensationella beslutet - att dra tillbaka sitt tidigare beslut.

Bodström har suttit i styrelsen för Allra som misstänks ha blåst svenska pensionssparare på 242 miljoner kronor. Han själv är emellertid inte misstänkt för något brott.

Beskedet om att Bodström petades som landshövding kom lördagen den 14 oktober. Sen dess har Thomas Bodström varit tystlåten och bara uttalat sig kortfattat om till TT, och i ett pressmeddelande.

"Livet blir inte alltid som man har tänkt sig"

I Mix Megapol säger Bodström att han beklagar regeringens beslut att inte utse honom till landshövding.

LÄS OCKSÅ: Thomas Bodströms jättehyllning av Allra 

– Livet blir inte alltid som man har tänkt sig och livet har både framgångar och motgångar.

Han berättar att han var tveksam till att ställa upp som landshövding – men att han efter beslutet varit sugen på jobbet.

– När jag bestämde mig var jag väldigt inställd på det, det skulle bli roligt. Man har inte så mycket formell makt, men man kan påverka mycket. 

"Jag var beredd att fortsätta"

På frågan om vad som ligger bakom beslutet säger han att det beror på att alla partier inte längre stod bakom utnämnandet av honom.

– Det var ingen hemlighet att jag var i med i styrelsen i Allra. Just en landshövding, fick jag veta att alla partier måste stå bakom, och det ändrades.

– Jag var beredd att fortsätta trots att det var mycket i tidningarna.

"Jag har aldrig ägt en enda aktie"

Han säger att han själv aldrig tog del av de stora aktieutdelningarna som han skrivit under som styrelseordförande.

– Jag har aldrig ägt en enda aktie och det är jag väldigt glad för. 

– Det brukar vara ett krav att man får aktier och med allt som man har kunnat läsa nu så är man ju väldigt glad att man inte fick någon utdelning. 

LÄS OCKSÅ: Väldigt oväntat besked om Thomas Bodström

Han säger att frågor han hade velat jobba med som landshövding är, unga kriminella, miljöfrågor, byggnadsfrågor och kvinnor som lever i utsatthet.