Telia drar ner – var fjärde butik stänger

Irene Krohn, presskontakt på Telia.
Foto: Foto: Birgitte Grenfeldt/Telia

Det blir färre synliga butiker när Telia gör om sitt butikkoncept.

Arton av 80 butiker i Sverige läggs ned.

– Vi har sett över hela våran etableringsstrategi kan man säga, säger Irene Krohn, presskontakt på Telia.  

Svensk handel är inne i en förflyttningsfas och nu gör även Telia en omorganisering för att komma fram med nya butikskoncept. 

– Till exempel i bokhandel och elektronikbranschen har man kommit väldigt långt redan. Man laborerar med pop up-stores och kaffehål inne i butiker. Nästa steg som vi ser är att retail (detaljhandel reds anm) och digitalisering växer samman och här vill vi så klart ligga steget före, säger Irene Krohn.

Nästan en fjärdel av butikerna stänger

Det blir alltså färre butiker i köpcentrum och stadskärnor. Totalt 18 av sammanlagt 80 butiker lägger ned. Vissa av butikerna står inför sammanslagningar.

– På vissa av orterna finns det flera butiker och på vissa finns det andra återförsäljare som kunderna kan vända sig till. Och sedan är det alltid så att vi finns på nätet och där kan man göra allt som går att göra i butikerna, säger Irene Krohn.


Här läggs Teliabutiker ned:

Linköping city, Motala, Löddeköpinge, Helsingborg, Allingsås, Sundsvall, Västerås, Sickla, Stockholm Sergels torg, Stockholm Humlegårdsgatan, Kista, Växsjö, Västervik, Värnamo, Oskarshamn, Nässjö, Ljungby och Karlshamn.

Förändrad etableringsstrategi är en formulering som Irene Krohn återkommer till när hon beskriver förändringarna. 

– Vi måste hela tiden jobba med att se över hur vi ska möta våra kunder och det baseras ju på hur våra kunder vill möta oss framöver, säger hon.

Hundra anställningar kan påverkas

Omorganisationen påverkar ungefär 50 heltidsanställningar och 50 visstidsanställningar där personalen kan komma att sägas upp.

– Det som händer är att vi försöker matcha de här mot andra vakanser som finns. Men om det inte går så blir de här medarbetarna bli uppsagda, säger Irene Krohn.

Telia har tidigare gått ut med att de drar ned på 350 tjänster i Sverige. Det kommunicerades i januari i år och är inte kopplat till den här förändringen.