Uppgifter: Voi kan gå ihop med tyskt bolag

Det svenska elscooteruthyrningsbolaget Voi och tyska Tier Mobility har diskuterat att slå sig samman för att bättre kunna mota bort konkurrens från amerikanska bolag som Lime och Bird.

Det skriver Bloomberg med hänvisning till källor. 

Samtalen ska ha påbörjats i november men stannat av sedan Voi kommit fram till att bolaget kunde växa på egen hand.

Vois vd Fredrik Hjelm bekräftar att andra bolag i branschen haft förfrågningar om att inleda fusionssamtal, men vill inte precisera vidare.

Lawrence Leuschner, som är medgrundare och toppchef i Tier, uppger att bolaget planerar för att fortsätta expandera på egen hand, men att branschen förr eller senare ”kommer konsolideras”.

Voi avslutade i november sin senaste finansieringsrunda och tog då in omkring 450 miljoner kronor genom affärsänglar såsom Cristina Stenbeck, Tindermedgrundaren Justin Mateen, King-medgrundaren Sebastian Knutsson och Amazonhöjdaren Jeff Wilkes.Bird och Lime konkurrenter

En av företagets grundare, Douglas Stark, uppgav då att Voi har en fördel framför konkurrenter som amerikanska Bird och Lime då företaget fokuserar på Europa, där uthyrningsreglerna varierar kraftigt mellan olika länder och städer.

”Om det inte fanns några hinder eller barriärer skulle det inte finnas någon möjlighet med tanke på de större amerikanska spelarna. Men vi är de som kommer att vara tålmodiga med att komma in på dessa (europeiska) marknader”, sa han då till Financial Times.

Bird och Lime har tillsammans tagit in nära 1 miljard dollar under det senaste året för att bekosta sin internationella expansion. Uthyrarna är i dag verksamma i över 100 städer globalt.

Bland investerarna bakom Lime finns bland annat Uber och Google Ventures, medan Silicon Valley-investerare som Sequoia och Accel har gått in i Bird.