Timslånga köer för nya Nintendo Switch

Många sökte sig till Webbhallen för att köpa den nya konsolen.
Foto: CHRISTOPHE GATEAU
Sam Anlér driver Närcon och är en av de som köade för att köpa den nya konsolen.
Foto: DANIEL AHLBERG
Foto: CHRISTOPHE GATEAU

Nu är den äntligen här: Nintendos nya spelkonsol Nintendo Switch.

Och under natten var det många som sökte sig till närmaste butik för att köpa den hajpade konsolen.

– Hela butiken var helt full. Det var feststämning, berättar Sam Anlér, som var en av de första att köpa spelet.

Under natten släpptes Nintendos senaste spelkonsoll: Nintendo Switch. Redan i höstas släpptes de första bilderna på konsolen och dess hybridform – där man kan spela både stationärt och ”on the run” – fick både trogna och nya Nintendo-älskare att sukta.

När den så släpptes vid midnatt var det många sugna spelare världen över som sökte sig till närmaste butik för att köpa sin nya Nintendo Switch. Flera butiker anordnade release-fester, så även i Sverige.

Spelkonsolen kan användas både till tv:n och bärbart.
Foto: CHRISTOPHE GATEAU

En av butikerna som gjorde det var Webbhallen i Stockholm. Sam Anlér, 30, från Sollentuna var en av dem som var på plats.

– Det var väldigt trevligt. Folk var väldigt peppade och väldigt glada. De spelade mycket musik från olika gamla tv-spel. Det sköts lite konfetti och det fanns prova-på-spel och tävlingar, berättar hen.


LÄS MER: Nintendo släpper NES Classic Edition Mini igen 


Provade Zelda: Breath of the wild på Nintendo Switch

Sam Anlér hade sett fram emot spelet ända sedan de första ryktena om den nya konsolen började spridas. Direkt när sam Anlér fått sitt eget spel begav hen sig hemåt. Där kopplade Sam Anlér in det direkt och provade både konsolen och nya spelet Zelda: Breath of the wild.

– Det var häftigt. Jag provade en ganska kort stund i och med att jag skulle upp så himla tidigt. Men det kändes väldigt lovande så jag ska prova vidare i dag, säger hen.

Det nyaste spelet i serien om Link och prinsessan Zelda heter Breath of the wild.
Foto: AP

Själv driver Sam Anlér bolaget Närcon, som bland annat står bakom konventet Comic Con. Nintendo har spelat en stor roll i hans liv.

– De är extremt bra på att skapa fantasifulla världar och fantastisk stämning. Jag kommer i håg när jag var liten och fick Zelda i julklapp av mina två äldre bröder. Det är mycket nostalgikänsla kring musiken, berättar Sam Anlér.