Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Test: Här är 2017 års vassaste tv-apparater

Här har ni årets vassaste tv-apparater.

Ljud & Bild, Nordens största hemelektroniktidning, har testat 2017 alla nyheter på teknik- och prylfronten.

I ett samarbete med Dina pengar kommer vi att publicera flera av testerna.

I dag: Årets bästa tv-apparater – tre vinnare i tre kategorier.

Tv:n är hela familjens samlingsplats där man titta på sport, filmer och annan underhållning tillsammans – och i så hög kvalitet som möjligt.

En förstklassig tv måste ha toppenbild och toppenljud och allra helst vara rejält stor.

Mobiler, internet och sociala medier stjäl allt mer av vår tid. Många, särskilt yngre, tittar minst lika mycket på filmer och video via mobilen eller datorskärmen som via tv:n.


LÄS MER: Köpa tv: Allt du behöver veta för att hitta rätt modell 2018 


Men var skärm har sitt användningsområde, tycker vi.

En tv är det uppenbara valet när du verkligen vill se en bra film, serie eller match i soffan. De bästa tv-apparaterna har otroligt bra bild och är tillräckligt stora för att ge biokänsla i ditt eget hem. 

Senaste numret av Ljud & Bild.

Statistik från elektronikbranschen visar att många är villiga att betala lite extra för en optimal bild.

55 till 65 tum är storleken de flesta väljer när de köper tv – en del köper ännu större.

Priserna på stora tv-skärmar har sjunkit betydligt de senaste åren, från stratosfäriska summor till något som är överkomligt för de allra flesta.

ÅRETS BÄSTA I TOPPKLASSEN: LG OLED55B7V

Betyg: 6 av 6

Pris: 25 000 kronor.

”Vidunderlig bild”

Kommentar: LG:s prisvärda OLED55B7V är ett av de bästa tv-köpen du kan göra just nu. Den är betydligt billigare än de mer exklusiva OLED-serierna från LG, och en stor del av prisskillnaden ligger i byggkvalitet och finish. B7-modellen har alla egenskaper vi förväntar oss av en bra OLED-tv.

Svart blir äkta svart, i motsats till den lite blåaktiga återgivningen man ofta ser på LCD-skärmar. Med tvättäkta svarta som grund blir de andra färgerna livligare och mer kontrastrika. Dessutom är OLED-skärmens bild nästen helt likadan oberoende av från vilken vinkel man tittar på den.

Texter och betyg: AUDUN HAGE, Ljud & Bild


Läs hela testet här!

ÅRETS BÄSTA I HIGHENDKLASSEN: SONY KD-65A1

Pris: 47 000 kronor.

Betyg: 5/6

”Bravo Sony”

Kommentar: A1-serien är Sonys första riktiga OLED-storskärm för hemmabruk och en tvättäkta premium-tv med påkostat utförande och ljud. Sony-skärmen är tveklöst snygg att titta på, med en svagt tillbakalutad, staffli-liknande design. Rent utseendemässigt är det här definitivt en av årets läckraste tv-apparater.

Sony-skärmen utmärker sig med ovanligt snygg design, en nydanande högtalarkonstruktion där själva bildpanelen används som högtalarmembran och framför allt den råläckra bildkvalitet vi förknippar med OLED. Kombinationen av utmärkta egenskaper gör detta till en ”vill-ha-tv” av sällsynt slag – och en värdig vinnare av årets highend-pokal! 

Läs hela testet här!

ÅRETS TV-INNOVATION: SAMSUNG THE FRAME

Pris: Från 28 000 kronor.

Betyg: 5/6

”Tv-konst på väggen”

Kommentar: Samsungs nya design-tv visar att det går att tänka nytt på tv-fronten 2017 också. The Frame är gjord för att imitera en tavla på väggen, komplett med ram och allt. Resultatet är en av de mest lättmöblerade tv-apparaterna vi har skådat!


LÄS MER: Konsumentköplagen – här är reglerna som gäller 


Samsung har varit extra noggranna med detaljer, här finns ingen klumpig strömförsörjning eller anslutningar som sticker ut. Skärmen har ett specialgjort väggfäste så att den kan hängas tätt intill väggen och anslutningarna är dolda i en extern box.  Med Samsungs ”Art Mode”-galleriläge ovanpå allt får du en tv som ser bra ut, både när den är påslagen och när den är avstängd. Läckert och nydanande!

Läs hela testet här!


LÄS MER: Ångerrätten - det här har du rätt till