Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Iphone XI: Så blir den nya telefonen – releasedatum

10 september väntas Apple presentera sin nya version av Iphone. 

De senaste veckorna har bilder och uppgifter läckt. Det här är de uppgifter som anses mest trovärdiga.

Då kan den komma och så mycket kostar den, enligt experterna.

Vad heter Apples nya telefon?

Nästa version kommer att heta Iphone XI, alltså Iphone 11, fast med romerska siffror.

När släpps nya Iphone XI?

Nästa telefon visas, tillsammans med andra nyheter från Apple, den 10 september 2019 klockan 19.00 svensk tid. Det är troligt att den nya telefonen släpps snabbt efter att den visats. Ny Teknik uppger att Iphone XI kan släppas redan fredagen den 20 september. 

https://twitter.com/Sahil_Dhandhi/status/1168180294043586561?s=20

Vilka modeller kommer att släppas?

MacWorld skriver att telefonen kommer i tre modeller: Iphone XI, Iphone XI Pro och Iphone XI Pro Max. Den mest synliga skillnaden är att Iphone 11 får en lcd-skärm på 6,1 tum. Pro och Pro Max en oled-skärm. Pro får 5,8 tum, Pro Max den större 6,5 tum. 

Vad innehåller Iphone XI?

De tre modellerna innehåller Apples nya A13-processor. Man får Face ID, Wifi 6. En kamera fram ”som vanligt”, på baksidan blir det två kameror på XI, tre kameror på Pro- och Max-modellerna.

Ingen av modellerna kommer att stödja 5G och laddaren påstås vara starkare, 18 watt.

Priserna då? MacWorld tror att de nya Iphone landar i samma prisspann som föregångarna. I USA spekuleras det om 799, 999 och 1 099 dollar. I Sverige skulle det kunna bli 8 000, 10 000 och 11 000 kronor. fast en krona mindre då.

Vad blir det för laddare?

Det har spekulerats om Apple skulle skrota sin lightning-kabel till förmån för de vanligare usb-c-laddarna. Men flera källor påstår att Iphone XI kommer att ha kvar Apples egen sladd, lightning, alltså. Uppgifterna går dock isär. 

Hur ser den nya Iphone ut?

Uppgifter gör gällande att de kommer i fyra färger, rymdgrå, silver, guld och mörkgrön. Den klassiska Iphone-logotypen försvinner från baksidan, som görs i glas med en icke-reflekterande yta. Ingen blir bländad i onödan av baksidan av din nya Iphone.

Telefonerna levereras med 64, 265 eller 512 gigabytes lagringsminne.

https://twitter.com/theapplehub/status/1167656235132280833?s=20

Detta är dark Mode

Det nuvarande nattläget på telefonen ersätts av ett nytt Dark Mode, som gör färgerna mörkare och skärmen behagligare när det är natt eller mörkt i rummet. Dark Mode kommer troligtvis att presenteras redan under Apples WWDC-konferens den 3 juni.

Batteriet på nya Iphone kan ladda andra enheter

Det här är mer ett rykte än en förväntad nyhet, men funktionen finns redan hos flera av Apples konkurrenter. Om det blir verklighet kommer man kunna använda sin Iphone för att ladda andra enheter, däribland sina Airpods.

Stöd för ljuduppspelning till flera enheter samtidigt

Det här gör att du kan koppla två par hörlurar till samma telefon via bluetooth. Det gäller så klart även andra högtalare.


Kommer Apple att lansera fler produkter?

Det har även spekulerats i en ny Iwatch-modell.