Iphone 7 plus har sålt slut

Iphone 7 Plus har sålt slut, meddelar Apple.
Foto: Marcio Jose Sanchez / AP TT NYHETSBYRÅN

Iphone 7 plus har sålt slut.

Det meddelar Apple, som uppger att kunder får nöja sig med att beställa mobilen, rapporterar Reuters. 

Sedan en vecka tillbaka har kunder kunnat beställa Iphone 7 och Iphone 7 Plus. Intresset har varit stort och nu meddelar Apple att lagret på Plus-versionen är slut.


LÄS MER: Det tycker experterna om Apples nya Iphone


Även Iphone 7 med den nya färgen gagatsvart, ”jet black” på engelska, har tagit slut meddelar Apple. Telefonerna skulle ha funnits i butik i morgon, men kunder som vill köpa dem på plats får nöja sig med att lägga en beställning.

– Vi uppskattar verkligen våra kunders tålamod, medan vi jobbar hårt för att se till så att den nya Iphonen finns tillgänglig för alla som vill köpa den, säger Trudy Muller, Apples talesperson, i ett pressmeddelande som Reuters citerar.

Apple: ”Uppskattar tålamod”

Apple har till skillnad från vid tidigare Iphone-lanseringar valt att inte offentliggöra försäljningsstatistik för de nya modellerna under den första helgen, rapporterar nyhetsbyrån. Beslutet har lett till viss oro på marknaden, där flera på Wall Street tolkat det som att den nya modellen inte väntas sälja lika bra som tidigare.


Men besked från bland annat den amerikanska telefonoperatören Sprint och T-Mobile om stora antal förhandsbeställningar på telefonen har gjort att aktien gått upp. Även i Sverige har telefonoperatörerna Telia och Tele 2 meddelat att intresset för mobilen varit högt. Trots det stora intresset så går det fortfarande att förhandsbeställa samtliga modeller.

Stora prisskillnader

Dina Pengar har tidigare rapporterat om att det kan blir rejäla prisskillnader när man köper sin Iphone. Det kan faktiskt skilja flera tusenlappar beroende på hur man går till väga:


LÄS MER: Stora prisskillnader på Iphone 7