Henrietta, 28, startar företag mitt i krisen

Henrietta Fromholtz.
Foto: Expressen TV / Expressen TV
Foto: Expressen TV

Många svenska företag tvingas just nu till massvarsel, permitteringar eller till och med konkurs.

Influencern Henrietta Fromholtz, 28, går mot strömmen, hon startade nyligen sitt eget e-handelsbolag.

– I det långa loppet ser jag detta som en positiv grej, om man får säga så i det här läget, säger Henrietta Fromholtz i Expressen TV:s privatekonomiska magasin Dina Pengar.

Influencern Henrietta Fromholtz jobbade med PR på olika bolag när hon vid årsskiftet antogs till startupfabriken Antlers program. Samtidigt som många företag kämpar för att överleva startar hon eget.

E-handelsplattformen Courate, där influencers rekommenderar kläder, ska utmana e-handelsbranschen som Henrietta Fromholtz menar är gammaldags.

Några veckor efter att hon börjat med sitt företag slog coronakrisen till.

– Det blev en liten smäll för oss direkt. Några av våra första kunder är inom fashion-segmentet, en av de industrier som påverkats allra mest, så det kommer påverka oss, säger hon.

Men hon vill inte se krisen som en motgång – tvärtom.

– Folk kan ju tro att man är helt galen som fortsätter. Men i det långa loppet ser jag detta som en positiv grej, om man får säga så i det här läget. Det här är en prövning som kommer att påskynda e-commerce-processen, fler bolag kommer att behöva bli bättre online. Snart är krisen över och då har vi företag och influencers som vill öka sin business, säger hon.

Du är inte orolig?

– Nej, jag försöker att inte vara det. Om fler tänker positivt och vågar handla och starta bolag kommer vi ut ur det här starkare, säger Henrietta Fromholtz.

Är det svårare att vara influencer nu?

– Nej, jag har nästan bättre business än förut. Jag tror att det här mest påverkar dem som egentligen bara är reklampelare för kläder. Jag pratar mer om expertisämnen och har bara positiva erfarenheter hittills, säger hon.

Hennes råd till andra unga som är osäkra på om det är rätt tid att starta eget är – kör.

– Nu är det en lite lugnare period, så passa på och starta upp nu och gasa upp sedan, säger Henrietta Fromholtz.

INNEHÅLLET I PROGRAMMET:

Expressen TV:s privatekonomiska magasin Dina Pengar läggs upp varje torsdag. Dina Pengar tar upp frågor om bland annat bostad, sparande och karriär och programleds av Expressens Ylva Johansson.

Det här kan ni se i programmet, förutom intervjun med Henrietta Fromholtz:

Sparekonomen Johanna Kull tipsar: Så lyckas du med sparandet under coronakrisen.

Det inslaget finns att se här: